Concertaankondigingen week 3 2018: Veel nieuwe acts voor Metalfestivals

Het was weer een goede week voor de metalfan. Into the Grave kwam met nieuwe namen en ook Complexity Fest voegde een flinke smak artiesten aan zijn line-up toe. Daarnaast hadden we ook nog Amsterdam Metalfest, Kamelot, Pene Corrida, Galactic Empire en vele anderen die met Nederlands concertnieuws kwamen. Lees dus snel wat er allemaal is aangekondigd, want van verschillende shows loopt de ticketverkoop hard!

Into the Grave maakt headliners en nog vijf andere acts bekend

Into the Grave is er altijd vroeg bij met zijn line-up, ondanks dat het pas in de tweede helft van de festivalzomer plaatsvindt (op 10 en 11 augustus). Zo waren o.a. Paradise Lost en Dying Fetus al bekendgemaakt, maar vanaf nu hoeven er nog maar vier acts te worden aangekondigd. Zo zijn deze week headliners Gojira en Behemoth bevestigd. Ook Delain, Suicidal Tendencies, Metal Allegiance, Orden Ogan en Gloryhammer zullen van de partij zijn. Zodra er meer bekend wordt over de dagindeling, zullen ook de dagtickets in de verkoop gaan. Wil je liever gewoon het hele pakket zien, dan kun je nu al hier je weekendticket kopen voor €58,50. Voor meer informatie over Into the Grave kun je hier terecht.

Silverstein naar Dynamo

Tijdens de laatste Europese tour van Silverstein werd Nederland even overgeslagen. Gelukkig heeft de Canadese post-hardcoreband ons weer op de kaart teruggevonden en is hij op 23 juni in Dynamo Eindhoven te bewonderen. Tickets voor deze show zullen €17,46 kosten en zijn hier te koop. Een support act moet nog worden aangekondigd, maar je leest het hier wanneer het zo ver is!

Amsterdam Metalfest kondigt gehele line-up aan

Metal lijkt de afgelopen jaren langzaam uit het Amsterdamse stadshart weg te zijn geslopen. Impericon Festival komt dit jaar niet langs en ook de Never Say Die! tour is naar de naastgelegen stad Haarlem geslopen. Gelukkig is Amsterdam Metalfest nog steeds van de partij. In het verleden heeft het festival altijd een goede mix van Nederlandse en internationale metal gehad en ook ditmaal is het weer een prachtige line-up. Fleshgod Apocalypse, Obscura, The Charm The Fury, Hideous Divinity, For I Am King en Onegodless zullen op 19 mei allemaal van de partij zijn. Waar je je precies in Amsterdam moet melden om deze line-up te mogen bewonderen? Nergens anders dan de Melkweg natuurlijk. Vergeet echter niet eerst een ticket te kopen. Deze kost €22,50 per stuk (exclusief lidmaatschap) en is hier te koop.

Fall Out Boy naar Nederland

Gisteren bracht Fall Out Boy zijn derde nieuwe plaat sinds zijn hiatus uit. M A N I A, zoals het nieuwe album heet (met nog wat extra spaties voor extra edgyness), is ook meteen de naam van de nieuwe tour, welke ook een bezoekje aan de AFAS LIVE in Amsterdam zal brengen. Op woensdag 4 april zal de band hier te vinden zijn samen met support act Against the Current en tickets zullen €45,65 kosten. Voor meer info over het optreden en kopen van tickets kun je hier terecht.

Complexity Fest voegt nog meer namen aan line-up toe

Het is bijna tijd voor een nieuwe editie van Complexity Fest. Over vijf weken (23 en 24 februari) vindt het festival, dat in het teken staat van verschillende moderne metalgenres, al plaats. Toch waren er nog een aantal lege plekken op de line-up te vinden. Gelukkig zijn die nu opgevuld door de volgende acts: Barst, Cabal, Chiraw, ConceptThe Dali ThunderingDØDHEIMSGARDThe FacelessHelium Horse FlyThe Hirsch Effekt, KnalpotSithu AyeToska en The Voynich Code. Al eerder waren o.a. SikTh en Carnifex aangekondigd, maar als je de hele line-up nog een keer wilt bewonderen, klik dan hier. Een vrijdagticket kost €22,60, een zaterdagticket €39,- en een combi ticket €49,-. Alle tickets zijn hier te koop.

Kamelot kondigt optreden in 013 aan

September is nog best ver weg. Het is echter niet te ver weg om alvast een Kamelot concert in te plannen. De band heeft al meerdere malen Poppodium 013 uitverkocht en is van plan dit rustig nog een keertje te doen. Dat is echter niet het enige belangrijke bij deze show. Hij zal ook vereeuwigd worden op een Kamelot Live DVD. Wil jij dus over een aantal jaar kunnen opscheppen dat jij bij het optreden van de aankomende Kamelot Live DVD bent geweest? Zorg dan dat je nu 14 september 2018 vrijmaakt en snel je early bird ticket voor €27,60 hier bestelt!

Pene Corrida begint eigen festival: Chili Con Carnage Fest

Nederlandse Metalcoverband Pene Corrida scoorde laatst een grote viral hit met zijn cover van Op Me Monnie. Toch is hij nog niet klaar met Nederland wakkerschudden, want de band gaat een heus festival organiseren: het Chili Con Carnage Fest. Op het affiche staan, naast de organisatoren zelf, Sister Fister, Order of the Emperor, At First en The Empyrean. Chili Con Carnage Fest vindt plaats op 17 maart in Bibelot in Dordrecht en tickets zijn te verkrijgen vanaf €16,50. Voor meer informatie over dit festival klik je hier.

Tusky gaat op tour door Nederland

Tusky is hard bezig Nederland te veroveren. De band komt 2 maart met zijn debuutalbum Rated Gnar uit en komt meteen met een nieuwe tour door Nederland. Aangezien elke show zijn eigen bedrag heeft, kun je hieronder de hele tour bekijken. Voor meer informatie bij een specifieke venue, klik je gewoon op de desbetreffende naam.

Vrijdag 2 maart – Ekko, Utrecht (album release show)
Donderdag 12 april – V11, Rotterdam
Vrijdag 13 april – Mezz, Breda
Zaterdag 14 april – Asteriks, Leeuwarden
Vrijdag 20 april – Simplon, Groningen
Zaterdag 21 april – Altstad, Eindhoven

Star Wars Metalband Galactic Empire keert terug naar Nederland

Ben jij al naar Star Wars VIII: The Last Jedi geweest? Nog niet? Dan hebben wij hier waarschijnlijk het enige Star Wars nieuws dat geen Spoilers voor dit nieuwste deel bevat. Star Wars metalband Galactic Empire komt namelijk weer terug naar Nederland. De band maakte vorig jaar zijn Hollandse debuut in het Haarlemse Patronaat, maar deze keer zal hij wat centraler in Nederland te bewonderen zijn. Op 17 juni zal De Helling in Utrecht de muzikale thuisbasis zijn voor de Dark Side. Tickets kosten €20,- en zijn al in de voorverkoop. Voor meer informatie kun je hier terecht.

Editors naar Pinkpop

Deze week werd ook de zesde act voor Nederland’s oudste festival bekendgemaakt. Indierockband Editors is namelijk aangekondigd voor de Pinkpopzondag 17 juni. Zoals je weet, zullen Pinkpoptickets pas na de perspresentatie in de voorverkoop gaan, welke op 21 februari plaatsvindt. Meer informatie over Pinkpop 2018 kun je hier vinden.

Willemeen kondigt Break-ups & Breakdowns aan

Kan jij ook wel een dagje vol poppunk en metalcore gebruiken? Dan heeft Willemeen de oplossing voor je! Op 31 maart zal Break-ups plaatsvinden in de Arnhemse zaal met Casey, Endless Heights, Rarity, Outta Peak, Signs of Algorithm en Despicable Heroes. Kaartjes kosten slechts €10,- en zijn te verkrijgen op deze pagina. Daar vind je ook alle overige info.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie