LIVE REVIEW: Falling in Reverse in Melkweg

Op woensdag 17 januari stond Falling in Reverse in de Melkweg en natuurlijk komt de band niet alleen. Tourgenoten vinden de heren in The Word Alive en Dead Girls Academy, waarvan de tweede misschien vooral mee mag omdat de vocalist samenwoont met Ronnie Radke. Dessalniettemin wordt dit waarschijnlijk een avondje om van te genieten!

De show werd geopend door Dead Girls Academy. Je kan de band vergelijken met het oudere werk van Escape the Fate (met Ronnie als zanger). De band was op zich oké en heeft zeker de potentie om ver te komen, maar moet ook nog het een en ander leren. Vooral het vocale werk kan stukken beter: uithalen gaan veelal goed, maar vooral de minder krachtige vocals vallen nog wel eens tegen. Daarentegen was het instrumentele werk wel lekker. Gedurende het grootste deel van de set was het publiek best wel dood, het bewoog amper en de band deed niets om hier verandering in te brengen. Het publiek kwam tijdens het laatste nummer pas goed los, dit was jammer genoeg iets te laat.

Na een korte break was het tijd voor The Word Alive. Wat het publiek niet deed tijdens Dead Girls Academy, deed het hier wel. Al vanaf het eerste nummer, Misery, ging het publiek los. De band speelde ook een gloednieuwe track genaamd Red Cloud, ik hoop dat de band deze snel uitbrengt! Het hoogtepunt van de set was voor mij tijdens het nummer Life Cycles. Er was een zekere harmonie in de zaal, de fans zongen massaal mee, iedereen bewoog en genoot van het nummer. Een van de opvallende punten aan de band was het feit dat er geen bassist aanwezig was. Ja, ik weet dat Daniel uit de band is gestapt, maar ik had op zijn minst een stand-in verwacht. Dat de band zonder echte bassist speelde nam echter niet weg dat hij een zieke set neerzette.

Na een change-over die iets langer duurde was het dan zo ver: Falling in Reverse startte zijn set. Om de hype nog verder op te bouwen schalde er eerst een gesproken stuk over de zogenaamde ruimtereis die we zouden gaan maken over de speakers. Dit past prima bij het nieuwe album en natuurlijk vooral bij de track Coming Home, maar de band opende met Champion. Überhaupt was er tijdens de set, die net iets meer dan een uur in beslag nam, weinig ruimte voor nieuw materiaal. Alleen Loser, Superhero, Bad at LifeThe Departure (aangekondigd als Set Me Free) en Fuck You and All Your Friends vonden hun plek in de setlist van 21 nummers. Dit haalt niet weg dat de setlist lekker in elkaar zat, maar de naam “Coming Home Tour 2018” is dan toch een beetje misleidend.

Maar goed, laten we het dan even hebben over hoe de band het voor de rest deed. Muzikaal zat alles best degelijk in elkaar, maar zoals wel vaker een probleem is bij band die veel sound effects gebruiken, haal je het met bepaalde nummers gewoon niet bij het album. Vocaal stond Ronnie Radke stevig in zijn schoenen met slechts hier en daar een verdwaalde foute noot. Gedurende de hele set bleef Ronnie actief heen en weer lopen en echt zijn best doen om het publiek te vermaken. Sterker nog, tijdens het eerste nummer dacht ik heel even dat meneer een lijntje pep had genomen, maar al snel bleek dat dit misschien toch was omdat het de eerste show van de tour was.

Zoals we dus al hadden voorspeld was het een heerlijke avond geworden! Falling in Reverse en The Word Alive zijn beiden acts die je live gezien moet hebben. Dead Girls Academy is daarnaast zeker een act om in de gaten te houden, want deze jongens kunnen nog wel eens flink groot worden!

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie