Top 5 Muziekvideo’s Week 3 2018

We zijn even een paar weekjes weggeweest, maar niet getreurd, we zijn weer terug! In de periode dat we weg waren, zit er heel veel topmateriaal uitgebracht, dus dit lijstje is een top 5 van alle muziekvideo’s die de afgelopen 3 weken zijn uitgebracht.

5 Prospect – Brotherhood

Normaal gesproken komen video’s waarin alleen een spelende band te zien is niet in aanmerking voor de top 5 muziekvideo’s, maar soms moeten we daar toch een uitzondering op maken. PROSPECT is het jaar uitermate goed begonnen met een nieuwe EP, die ook bij ons goed in de smaak viel. Net voor die EP uitkwam, is er een video uitgebracht voor het nummer Brotherhood, die goed laat zien waarom je deze band in de gaten moet houden! We kunnen ook al verklappen dat PROSPECT het ook op het podium goed doet, maar na deze video hoef je daar hopelijk niet meer van overtuigd te worden.

4. Seaway – London

Canadese Pop Punk band Seaway bracht eerder deze maand zijn derde album Vacation uit. Natuurlijk is het een doodszonde om dan niet meteen een muziekvideo uit te brengen. Aangezien de band ook zijn tour door het Verenigd Koninkrijk startte, is voor de track London gekozen. Het verhaal in de lyrics wordt goed en mooi uitgebeeld in de muziekvideo. Daarom is het wat mij betreft een echte topper deze maand en verdient hij zijn plekje in de top 5!

3. Hollywood Undead – Your Life

Je kunt eigenlijk maar twee kanten op met Hollywood Undead: je haat het hele bestaan van de band of je bent helemaal weg van de clash aan genres die de band brengt. Een vaak gehoord argument is dat de band weinig diepte in zijn teksten stopt. Met de video voor Your Life kun je eindelijk het tegendeel bewijzen. De video gaat, kort samengevat, over hoe een koppel in eerste instantie gelukkig samen lijkt te zijn, maar dan blijkt dat de vrouw mentaal door haar vriend wordt mishandeld, omdat hij haar verbiedt haarzelf op een creatieve manier te uiten. Met de teksten van het nummer die je aansporen toch echt je eigen leven te leiden en je door niemand tegen te laten houden jezelf te zijn, is het uiteindelijk toch een mooie videoclip. Hollywood Undead staat op 1 februari in TivoliVredenburg. Tickets zijn reeds uitverkocht, maar je kunt altijd nog een kijkje nemen op Ticketswap.

2. Story Untold – Always the Same (Once a Liar, Always a Liar)

Story Untold is bijna aan zijn tweede album toe en dus is het tijd dat de grootste hits daarvan hun eigen muziekvideo krijgen. Deze maand was Always the Same (Once a Liar, Always a Liar) aan de beurt. In de video is een typisch gevalletje vreemdgaan te zien, wat goed aansluit bij de teksten van de muziek. Heb je dus nog een appeltje te schillen met een ex, of moet je gewoon even je eigen emoties uit zo’n situatie onder ogen komen, dan is deze mooi geschoten video precies wat je nodig hebt. Waves van Story Untold is vanaf 2 februari verkrijgbaar.

1. Don Broco – Come Out to LA

Don Broco is nog niet terug van zijn absurde tour door muziekvideoland. Het begon allemaal met de creepy clip van Everybody, waarin een jonge vrouw door de inmiddels bekende glimlachende cowboy werd ontvoerd en gehersenspoeld. Daarna kregen we Pretty, waarin frontman Rob Damiani het gezicht van bassist Tom Doyle steelt om zijn verloofde te stelen op de bruiloft. Gelukkig wordt Rob in de clip voor Come Out to LA teruggepakt, aangezien hij al in het begin van de clip wordt aangereden door een bestelbusje. Toch betekent dat niet het einde van zijn carrière als frontman, aangezien hij terugkomt als een soort Terminator. Helaas voor hem, hij sterft alsnog definitief op een voor Terminators heel toepasselijke wijze. De absurditeit van Don Broco geeft de heren deze week de hoogste plaats in onze Top 5 Muziekvideo’s. Kijk hem snel, maar kijk verantwoordelijk, want de clip is niet geschikt voor mensen met een zwakke maag! Technology van Don Broco komt uit op 2 februari.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie