Het einde van Slayer, My Chemical Romance liveshow online & meer uit de scene

Pff, hoort januari niet een maand van rust te zijn? Nou klopt het ook nog wel een beetje, want er is niet heel veel nieuw materiaal uitgekomen, maar dat betekent niet dat er geen andere nieuwtjes zijn. Gisteren hebben we je al up-to-date gebracht over de beste muziekvideo’s van het jaar tot nu toe en nu kun je je kennis bijwerken over de rest van de muziekindustrie. Scroll maar door, dan ben je er snel vanaf!

Slayer kondigt zijn einde aan

SLAYUUUUUUURRR! SLAAAYUUUUR! Slayur? Okay, nu we dat uit ons systeem hebben, is het tijd voor waarschijnlijk het meest hartverscheurende nieuwtje dat we in 2018 zullen hebben: Slayer heeft aangekondigd te gaan stoppen. Na 35 jaar podia en nekken te hebben verwoest, is het tijd om de gitaren neer te leggen voor de heren. Er zal in ieder geval nog een laatste wereldtour komen, dus je kunt waarschijnlijk hoogstpersoonlijk afscheid van de band nemen. Je kunt de aankondiging hieronder zelf bekijken.

Slayer's aankondiging van het einde

The Color Morale kondigt hiatus aan

Het is al een tijdje stil rondom The Color Morale en deze maand werd bekend dat dit helaas ook een tijdje zo zal blijven. De band heeft aangekondigd op hiatus te gaan, al wordt er in het berichtje hierover beloofd dat dit niet zal betekenen dat de band van de radar verdwijnt. Frontman Garret Rapp zegt in datzelfde bericht dat de leden even een tijdje voor zichzelf nodig hebben, maar dat er goede kans is dat er vanzelf weer nieuw materiaal komt. We zullen het zien en tot die tijd is er altijd nog het oude materiaal. De statement van Rapp kun je hier vinden.

Oud-Motorhead gitarist “Fast” Eddie Clark overleden

Het is geen goede maand tot nu toe voor de klassiekers in de scene. Op 67-jarige leeftijd is oud-Motörhead gitarist Eddie Clark overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Clark was een van de originele leden van de band en is tot de release van het album Iron Fist bij de band gebleven. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe met dit verlies.

Ten Second Songs en Jared Dines samenwerking

YouTubers Anthony Vincent (Ten Second Songs) en Jared Dines hebben samengewerkt om zoveel mogelijk nummers toegankelijk te maken voor de metalheads onder ons. Zo zijn er tien nummers in de stijl van KoRn opgenomen, waaronder Hanson‘s MmmbopAvril Lavigne‘s Complicated en Eiffel 65‘s I’m Blue. Aan de andere kant van de samenwerking zijn Michael Jackson nummers in een metal jasje gestoken, waarbij onder andere ThrillerSmooth Criminal en Beat It onder handen zijn genomen. Je weet dat je dit wilt zien, dus ik heb hieronder alvast allebei de video’s voor je geplaatst.

Kijk: 10 songs in the style of KoRn
If Michael Jackson was metal

Concert registratie My Chemical Romance online

My Chemical Romance zal nog steeds niet opnieuw bij elkaar komen, maar gelukkig hebben we altijd de herinneringen nog. Het is inmiddels al tien jaar geleden sinds er afscheid is genomen van The Black Parade (jezus, is het echt al zo lang?) en dat afscheid is nu online geplaatst. Met die uploadsnelheid van YouTube is het wel te begrijpen waarom het tien jaar heeft geduurd om deze twee uur aan materiaal te uploaden, maar het belangrijkste is dat iedereen nu de allerlaatste show van het tijdperk van The Black Parade kan bekijken. Je vindt de show hieronder!

My Chemical Romance - The Black Parade is Dead! Full Concert

Nikko Whitworth splitst wegen met Unleash the Archers

Unleash the Archers‘ meest recente toevoeging aan de line-up is alweer losgelaten. Bassist Nikko Whitworth heeft zo’n anderhalfjaar met de band doorgebracht en heeft daarin de gehele cyclus voor Apex meegemaakt. Verdere plannen lijkt de band nog niet te hebben, maar die worden wel gemaakt, aldus Unleash the Archers. De gehele Facebook post (in het Engels) kan je hier lezen.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie