Top 5 muziekvideo’s week 8

Zoals elke week is er ook deze week een flinke variatie aan muziekvideo’s uitgekomen. We gaan van politiebeelden naar Magere Hein in zijn dagelijks leven en kinderen die hun wraak nemen. In de tussentijd gaan we lekker speeddaten en eren we het verleden. Ben je benieuwd hoe al deze video’s eruit zien? Lees dan snel de top 5 muziekvideo’s!

5. Know Your Enemy – Training Day

Niet alles is goed in deze wereld, zo laat Know Your Enemy zien met de video voor Training Day. Sterker nog, als er geen muziek achter zat, had het zo een compilatie van nieuwsberichten kunnen zijn. De video bestaat uit verschillende beelden van overbodig politiegeweld, dus als je een beetje een zwakke maag hebt, kan ik deze niet aanraden, maar het is een goede blik op een groot probleem van nu.

4. Settle Your Scores – Keep Your Chin Up and Your Expectations Down

Speed daten, wie kent het niet? Je zet een flink aantal kanshebbers klaar en skipt dan net zolang door de afspeellijst tot je je nieuwe band hebt gevonden… Oh, wacht, dat kan ook met echte mensen? Oeps. Je wordt in ieder geval meegenomen in zo’n avond speed daten door de heren van Settle Your Scores en wonder boven wonder is niet iedereen een seriemoordenaar! Is dat nog een reële angst tijdens het daten? Ach, de video ziet er leuk uit en je kunt je eigen favoriete koppeltjes eruit plukken, dat maakt veel goed.

3. Jule Vera – Bad Company

Je kunt een groep kinderen babysitten en daadwerkelijk een goede babysitter zijn. Of je doet net als de dame en heren van Jule Vera en, uh, sluit ze op in een kamer. Don’t try this at home. Al helemaal niet omdat de kinderen naderhand ontsnappen en hun wraak zoet is. Laat deze video een waarschuwing voor je zijn als je ooit denkt snel geld te kunnen verdienen met de jongeren in je straat! Aan de andere kant, als je nooit iets met kinderen te maken wilt hebben, is dit gewoon leuk leedvermaak. Voor iedereen wat wils hier!

2. Bad Wolves – Zombie

Jullie weten net zo goed als ik dat er eigenlijk geen video’s in deze top 5 komen waarbij je vooral een band ziet spelen. Toch spelen we weleens vals en nu maak ik weer zo’n uitzondering voor Bad Wolves’ cover van Zombie, het bekendste nummer van The Cranberries. De video voegt de klassieke clip van Zombie op zo’n aparte manier samen met de modernere video van Bad Wolves, dat ik bijna alsnog in tranen uitbarst. Dit is hoe je het verleden eert.

1. Black Label Society – A Love Unreal

Je wist dit misschien nog niet, maar Magere Hein kan niet leven van alleen maar de doden ophalen. Hij heeft er nog een baantje bij, heeft een leuk huisje, en zijn oog laten vallen op een vrouw. Hoe ik dit alles weet? Dankzij de nieuwe video van Black Label Society, natuurlijk! Hierin wordt Magere Hein in zijn dagelijkse leven gevolgd en kom je alles over hem te weten. Wij, als liefhebbers van de dood, moeten dit natuurlijk allemaal weten en omdat het in deze video zo goed en uitgebreid te zien is, is hij deze week onze nummer 1!

 

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie