Veel bands terug van weggeweest, eerste nummer Mallory Knox na vertrek Chapman en meer

Soms verdwijnen bands ineens van de radar. Het kan aangekondigd zijn, het kan een verrassing zijn, maar ze blijven weg. Gelukkig komen deze bands soms ook terug en de afgelopen week leek hier een perfecte tijd voor te zijn. Zo zijn onder andere 5 Seconds of SummerUnderøath en Dimmu Borgir terug van weggeweest, met flink wat nieuws!

5 Seconds of Summer releaset nummer

5 Seconds of Summer is echt ineens compleet terug en kwam deze week met heel veel nieuws! Zo is er een show in de Melkweg aangekondigd voor 23 maart en kun je daar meteen een nieuw nummer horen, mocht je tickets kunnen krijgen. Het nieuwe nummer gaat onder de naam Want You Back en kun je hieronder vinden. Het is niet bekend of er een nieuw album aankomt, maar dat lijkt niet meer dan logisch.

Luister: 5 Seconds of Summer - Want You Back

Underøath kondigt nieuw album aan en brengt nummer uit

Underøath is ook al terug van weggeweest en staat te popelen om 2018 helemaal zijn jaar te maken! De band zal in juni al tweemaal in Nederland staan – een keer in de Melkweg en een keer op Jera On Air – en zal niet zonder nieuw materiaal komen. Op 6 april zal Erase Me uit worden gebracht (het eerste nieuwe schijfje sinds 2010, hoe bedoel je langverwacht?) en het eerste nummer, On My Teeth, is nu al te beluisteren. De tracklist, albumart en het nieuwe nummer vind je hieronder.

Alle nieuwtjes rondom Underøath

Falling in Reverse releaset nummer

Het is niet al te lang geleden dat Falling in Reverse nog in ons landje was. Misschien ben je er nog steeds van aan het bijkomen, misschien ben je nog steeds een beetje verdrietig omdat je niet kon gaan, vul hier verder in wat je stemming precies is. Je kunt in ieder geval wel een soundtrack gebruiken en daar heeft de band voor gezorgd: het nieuwe nummer Losing My Mind is nu uitgebracht. Als je geen fan bent van frontman Ronnie Radke’s rappen, dan raad ik je aan om deze over te slaan, maar anders kun je het nieuwe nummer hieronder vinden.

Luister: Falling in Reverse - Losing My Mind

Breaking Benjamin releaset Blood

Het aftellen voor het nieuwe Breaking Benjamin album is begonnen: op 13 april komt Ember uit. Inmiddels lijkt het duidelijk dat dit nieuwe schijfje richting de hardere kant van de band gaat en dit wordt alleen maar bevestigd met het nieuwe nummer dat is uitgebracht. Deze track heet Blood en kun je hieronder vinden.

Luister: Breaking Benjamin - Blood

Dimmu Borgir releaset nummer

Na jaren van teasen kwam laatst toch het hoge woord van Dimmu Borgir eruit: er komt een nieuw album aan. Op 4 mei zal Eonion uit worden gebracht. Nu is het natuurlijk wel leuk om alvast een voorproefje te krijgen, want na zo lang wachten wil je wel weten wat je binnenkort voorgeschoteld gaat krijgen. Dit voorproefje is gearriveerd in de vorm van Interdimensional Summit. Je vindt het hieronder!

Nieuw nummer Tusky online

Als de naar de Nederlandse radio luistert, heb je hem misschien al gehoord: het nieuwe Tusky nummer. Deze track gaat onder de naam Armed to the Teeth en kun je hieronder vinden. Als je dit nou lekker vindt klinken, omcirkel dan alvast volgende vrijdag (2 maart, ja) in je agenda, want dan komt het debuutalbum van Tusky uit, Rated Gnar. Er is ook een releaseshow op die datum, maar die is stijf uitverkocht, dus je kunt misschien beter je eigen moshpit bouwen als je er nog geen kaartje voor hebt.

 Mallory Knox releaset eerste nummer zonder Mikey Chapman

Laatst werd bekend gemaakt dat Mallory Knox vocalist Mikey Chapman uit de band was gestapt. Gelukkig hoeven we ons niet lang af te vragen hoe het nu verder moet met de band, want er is nu al nieuwe muziek uitgebracht! Bassist Sam Douglas heeft de vocale taken overgenomen en hoe dat klinkt, kun je horen in het nieuwe nummer Black Holes.

Luister: Mallory Knox - Black Holes

Can’t Swim brengt nummer uit

Vorig jaar heeft Can’t Swim nog zijn debuutalbum uitgebracht, maar dat betekent niet dat het nu stil zal zijn. De meeste bands gaan flink touren na zo’n album en Can’t Swim doet dit natuurlijk ook. Toch komt er nog steeds nieuw materiaal uit, zoals het nieuwe nummer In Between. Deze track zal niet bij een album horen, dus dit betekent ook niet dat er binnenkort weer een schijfje zal volgen. Je kunt In Between hieronder vinden

Luister: Can't Swim - In Between

Winterfylleth kondigt album aan, releaset nummer

Hou je van folk, akoestische muziek en Engeland? Dan heb ik nu iets voor je gevonden dat je heel snel in je oren moet krijgen: Winterfylleth. De band combineert al deze elementen op zijn nieuwe schijfje, genaamd The Hallowing of Heirdom. Deze zal op 6 april uitkomen, maar zoals je waarschijnlijk al aan zag komen, is de eerste single meteen uitgebracht. Deze heeft de naam Elder Mother gekregen en ook meteen een lyric video, zodat je precies weet over welke mythische dingen er gezongen worden. Je kunt Elder Mother, de tracklist en de albumart van The Hallowing of Heirdom hieronder vinden.

Alle nieuwtjes van Winterfylleth
Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie