LIVE REVIEW: Icon for Hire in Dynamo

Icon for Hire. Credit: Lenny van Dijk

Wist je dat Dynamo tegenwoordig ook therapiesessies aanbied? Wij waren bij de eerste van deze sessies op 3 mei. De therapeuten kwamen in de vorm van Icon for Hire, met wat hulp van openers Riot Child. Okay, je hebt hem vast al door, het is stiekem gewoon een concert geweest, maar Icon for Hire zorgde er wel voor dat iedereen met een goed gevoel en hernieuwde levenszin naar huis ging.

De avond wordt geopend door Riot Child, die vooral veel knallen en niet zo veel praten. Wel komen we erachter dat dit de eerste tour van de Zweedse band is, wat je niet zou zeggen na de show. De dames zijn lekker aan het spelen en zorgen er met zijn tweeën voor dat het klinkt alsof er een voltallige band staat. De aandacht wordt vooral getrokken door frontvrouw Amanda Nordelius, die regelmatig haar outfit op het podium aanpast en haar danspasjes laat zien. Stiekem wil ik mijn been net zo hoog kunnen krijgen als Nordelius, maar dat kon ik niet echt oefenen in de zaal. Gelukkig is deze set absoluut geen straf en is de muziek catchy, goed uitgevoerd en is de show eromheen interessant genoeg om de aandacht erbij te houden.

Riot Child in Dynamo. Credit: Lenny van Dijk

Na een langere pauze dan normaal is het tijd voor Icon for Hire, die meteen de show inknalt en vanaf het eerste moment het publiek goed mee laat doen. Zangeres Ariel Bloomer is duidelijk in haar element op het podium en zingt de longen uit haar lijf, gitarist Shawn Jump doet zijn achternaam eer aan met hoeveel hij rondspringt en tourdrummer Ryan Seaman mag ook even genoemd worden, want die is al zijn trucjes achter de drums uit de kast aan het halen. Het publiek is intussen alles wat Bloomer beveelt op aan het volgen. Er is tijd voor wat covers, zoals Linkin Park‘s Numb en twenty one pilots‘ Stressed Out, waarbij iedereen meezingt. Ook wordt er een moment genomen om een stukje voor te lezen uit Bloomer’s boek, Turn Your Pain Into Art, waar natuurlijk ook een inspirationele speech bij hoort.

Ariel Bloomer van Icon for Hire. Credit: Lenny van Dijk

Het enige minpuntje van de avond is het geluid, want de hele avond door zijn hier problemen mee. De muziek, die tussendoor wordt gespeeld, houdt er soms ineens mee op om een paar seconden later weer verder te gaan en deze problemen houden aan tijdens de set van Icon for Hire. Het lijkt zelfs erger te worden, want op een gegeven moment beginnen de vocalen ook aparte haperingen te krijgen. Het is jammer, maar wat hierdoor wel goed duidelijk is, is de professionaliteit van de band, die zich hier absoluut niet door laat tegenhouden en het niet eens lijkt te merken.

Zelfs met de geluidsproblemen is het een goede avond geweest. Het is een hele tijd geleden sinds ik een show heb gezien die zo wholesome was, waar de bands echt probeerden iedereen een steuntje in de rug te geven en het zo mooi overkwam. De nazorg is ook geregeld, want het boek van Bloomer was gewoon te koop bij de merch. Zo hoef je nooit helemaal weg te zijn bij deze avond!

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie