DISCOVER: Myrkvar

Soms begint je playlist wat… bekend aan te voelen. Je kent alle nummers uit je hoofd, wilt iets nieuws, maar hoe krijg je dat nieuwe geluid in je oren? Heel simpel: laat ons het harde werk doen, de bands vinden, en jij hoeft alleen maar op play te drukken! Zo ontdek je elke keer weer iets nieuws. Deze week: Myrkvar.

Wie is Myrkvar?

Myrkvar is een vijfkoppige Nederlandse band uit Nijmegen die als support al opgetreden heeft voor onder andere Korpiklaani, Turisas, Heidevolk en Finntroll. Buiten België en Nederland heeft de band echter weinig bereik, dus ze moeten het van ons Nederlandstaligen als fans hebben.

Hoe klinkt het?

De band is ooit begonnen als Engelstalige tradionele black metal band en hoewel je die invloeden op de dag van vandaag nog steeds hoort, is de band ondertussen overgestapt op een Nederlandstalige mix met folk metal. Wat hieruit overblijft is een extreem energieke vorm van folk die voldoende “humpah” bevat om nog dansbaar te zijn, maar nog steeds de essentie van black metal door laat schijnen. Zowel normale zang als het helse geschreeuw uit de black metal is terug te vinden, waardoor de band al snel doet denken aan onder andere Amon Amarth en Ensiferum.

Wat kan ik verwachten?

Ik heb om eerlijk te zijn geen idee wanneer er nieuwe muziek zal komen. De band heeft in 2008 en 2012 albums uitgebracht, met een EP in 2016 er bij. Als deze trend zicht voort zet kun je nieuwe muziek dus richting 2020 verwachten. Live kan je ze echter wel (heel) binnenkort zien: vrijdag 13 juli speelt de band als support voor Korpiklaani in P60 (Amstelveen).

Wat moet ik echt luisteren?

Om je een redelijk beeld van het repetoire van de band te geven, raad ik je de volgende 3 nummers aan: Asenbloed, Twistengod en Plunder en Brand. In deze nummers is al duidelijk de diversiteit en energie van de band te voelen.

Beluister Asenbloed
Beluister Twistengod
Beluister Plunder en Brand
Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie