FESTIVAL REVIEW: Leeds Festival 2018 – Zaterdag

Photo Credit: Cai Dixon via Leeds Festival Press Photos

Na de eerste dag van een festival volgt de tweede vanzelf. Tenzij je het nachtje doorhaalt, want iedereen weet dat het pas de volgende dag is nadat je hebt geslapen. Ik ben niet zo’n party animal, dus ik ben weer fris en fruitig op het terrein van Leeds Festival aangekomen om goede muziek te horen.

Okay, ik zal maar meteen eerlijk zijn: ik heb vandaag helemaal niet zoveel sets gezien. Het begon goed, met Waterparks, Creeper en Bring Me the Horizon (met een niet-zo-geheime secret set) binnen twee uur, maar daarna duurde het even voor ik weer begon met La Dispute. Hey, een festival is niet alleen maar voor muziek, er is meer dan genoeg anders te zien en te doen.

Sfeer op Leeds Festival 2018. Photo Credit: Andrew Benge via Leeds Festival Press Photos

Meer dan alleen Muziek

Wat is er dan allemaal te doen? Nou, dat zal ik je vertellen. Er zijn meestal signeersessies (waaronder Waterparks vandaag, waar ik te lang voor in de rij heb gestaan, je bent fan of je bent het niet), wat een flinke hap van je tijd op kan slokken. Je kunt ook het terrein rond eten, aangezien je geen meter kunt lopen zonder tegen een ander kraampje aan te knallen. Er is typisch Brits eten zoals fish and chips, maar ook de welbekende burgers, pizza en wraps. Zin in iets avontuurlijkers? Probeer een Oostenrijks gerecht, wat struisvogelvlees of een Oosterse curry!

Mocht je nou willen proberen datzelfde eten er zo snel mogelijk weer uit te krijgen, kun je altijd in een attractie stappen, want die zijn ook aanwezig. Weet je hoe onwennig het is om kermisattracties en hun omroepberichten in het Engels te horen? Best wel, namelijk, en dat komt van mij af, die alles in het Engels probeert te krijgen.

Pete Wentz (Fall Out Boy) op Leeds Festival. Photo Credit: Michelle Roberts via Leeds Festival Press Photos

Muzikale Uitschieters

Je leest dit vast niet alleen maar om de sfeer te proeven, dus vooruit, laat ik ook nog eens daadwerkelijk wat bands reviewen. De grote uitschieters van vandaag waren voor mij La Dispute (ik heb iets met energieke sets en deze spande echt de kroon) en headliner Fall Out Boy, die compleet met vuurwerk, visuals en vlammen op is komen dagen. Het was bijna een Rammstein-achtige set, die meer publiek had verdiend als je het mij vraagt, maar dat deed helaas niemand. Het geluid vloog er nog weleens uit bij deze band, maar dat deed verder niet af aan de kwaliteit.

Verder heb ik wel genoeg andere muziek gehoord, maar waren er geen daadwerkelijke uitschieters. The Used, Waterparks en Creeper zijn gewoon goed, je weet wat je kunt verwachten en je weet zelf wel of deze bands iets voor je zijn of niet. Hoe minder ik over de supergeheime Bring Me the Horizon set zeg, hoe beter. Laten we het er maar op houden dat ik nog steeds geen fan ben.

Moe, voldaan en met het vuurwerk nog vers in mijn geheugen keer ik weer terug naar mijn kamer. Het was een mooi festival, zeker de reis waard… Wacht, er is nog een dag? Panic! at the Disco, zeg je? I Don’t Know How But They Found Me? Okay, okay, die derde dag komen we ook echt wel door, waarschijnlijk met iets meer sets dan vandaag. Tot morgen!

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie