LIVE REVIEW: Cannibal Corpse in Baroeg

Het gebeurt niet vaak dat je de kans krijgt om een van de grootste bands binnen een genre live te zien in een klein zaaltje, maar toch heeft Baroeg (Rotterdam) Cannibal Corpse weten te strikken. Als ik aan kom lopen ziet het buiten al zwart van de mensen. Niet per sé omdat er zoveel in t zaaltje van de Baroeg passen, maar… je snapt de grap denk ik ondertussen al, zwarte kleding. Anyways, het was al goed druk, maar het grootste gedeelte is na het ophalen van het bandje met een drankje naar buiten gestapt. Begrijpelijk aangezien het binnen al aanvoelde als 35 graden.

Rotterdamse technical death metal band Anatomy of I kreeg de eer om de avond te openen. Muzikaal was de band sterk, maar de entertainment waarde lag een beetje laag. De frontman zegt weinig tussen de nummers door en de muziek is helaas niet goed genoeg om het gebrek aan enige beweging of aanmaningen vanaf het (halve) podium goed te maken. Als de band na ongeveer 35 van de beloofde 50 minuten met een “bedankt” het podium verlaat staat een groot deel van het publiek nog te kijken. Was dit het al?

Een kwartier voor de set van Cannibal Corpse moet beginnen, baant iedereen zich al een weg naar binnen. Zodra de eerste noten klinken, kan je de Rotterdamse zaal al vergelijken met een stoomcabine, want zonder ook maar iets te bewegen stond je al flink te zweten. Ik kan dan ook niks dan respect hebben voor de mensen die in deze temperaturen nog de pit bouwen die een grootheid als Cannibal Corpse verdient. De band opent met drie nummers van zijn nieuwste album Red Before Black, om er later in de set nog twee tussendoor te gooien. Als je 14 albums hebt, is het natuurlijk lastig om ze allemaal naar voren te laten komen, maar het vijftal laat twaalf van zijn albums terugkomen in de setlist, waarvan naast Red Before Black alleen Tomb of the Mutilated meer dan één keer in de set voorkomt.

Frontman George “Corpsegrinder” Fisher gooit tussen de nummers door ook nog eens wat humor in zijn interactie met het publiek, niet echt iets wat je zou verwachten van een band die zo veel over “gore” zingt, maar zeker welkom. Het geluid is heerlijk gemixt, vocaal klinkt het werk prima en ook de instrumentalisten lijken geen noot te missen. Helaas moet overal een einde aan komen en Cannibal Corpse eindigt zijn set dan ook met Hammer Smashed Face.

Ondanks de hitte is het een prima avondje geworden! Ik kan death metal fans zeker aanraden om een keertje een kijkje te nemen bij een live show van Cannibal Corpse. Anatomy of I was echter wat minder vermakelijk, maar deed op zich zijn taak als opener prima.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie