DISCOVER: YUNGBLUD

Je zit op je fiets op weg naar school of je werk en wéér hoor je diezelfde melodie door je koptelefoon. Zucht… Het wordt tijd voor wat nieuwe tracks, maar hoe kom jij aan de vetste releases? Nou, deze vind je allemaal in onze Discover artikelen! Hier vind je met één druk op de knop al jouw nieuwe songs. Deze week staat helemaal in het teken van YUNGBLUD.

Wie is YUNGBLUD?

De naam YUNGBLUD heb je vast weleens ergens gehoord. De 22-jarige Dominic Harrison is de artiest achter YUNGBLUD en samen met gitarist Adam Warrington en drummer Michael Rennie gaat hij de hele wereld over. Als je op een festival rondloopt en iemand ziet rondspringen op het podium in een jurk met zwarte eyeliner rondom zijn ogen, dan is het waarschijnlijk Dominic. Beeld je dit in: als The Joker en Panic! at the Disco‘s Brendon Urie samen een kind zouden hebben, dan zou het Dominic zijn. YUNGBLUD is tegen stereotypes en genderrollen en daarom zie je Dominic ook regelmatig Adam een zoen geven op het podium. Dit is een bekend fenomeen in de emo-scene, aangezien het wel vaker gebeurd. Wie herinnert zich niet hoe Fall Out Boy’s Pete Wentz en Patrick Stump dit deden of My Chemical Romance’s Gerard Way en Frank Iero? Ik geef je even een moment om je geheugen op te frissen, Google en YouTube hebben vast wel iets voor je. Is de wereld klaar om rebel YUNGBLUD ook in de geschiedenisboeken op te nemen?

Hoe klinkt het?

In 2017 brak YUNGBLUD door met het nummer King Charles. YUNGBLUD houdt ervan om te spelen met verschillende genres. Zijn muziek is een mix van hip-hop, rock en punk met een vleugje poëzie in zijn teksten en het dikste Britse accent dat je in tijden hebt gehoord. Denk een beetje aan het agressievere broertje van de Arctic Monkeys. YUNGBLUD staat getekend bij het label Interscope Records.

Wat kan ik verwachten?

YUNGBLUD is in 2020 nog aan het touren. Hij heeft al wat hints laten vallen dat hij een nieuw album wil uitbrengen dit jaar, maar het blijft nogal vaag. Goede reden om hem in de gaten te houden! YUNGBLUD werkt steeds vaker samen met andere artiesten zoals Blink-182’s Travis Barker, Imagine Dragons’ Dan Reynolds en Machine Gun Kelly. Het is dus ook te verwachten dat er meer van dit soort samenwerkingen aankomen. Er ligt nog niks vast, dus we blijven in spanning afwachten!

Wat moet ik echt luisteren?

Inmiddels heeft YUNGBLUD behoorlijk wat nummers in zijn repertoire. Hou je van wat rustige muziek? Luister dan naar de akoestische versie van Loner. Wil je helemaal los gaan? Dan raad ik je aan om naar Die for the Hype luisteren. Het meest recente nummer dat YUNGBLUD heeft uitgebracht is een samenwerking met Marshmello en blackbear, genaamd Tongue Tied. Hierdoor kan YUNGBLUD nog meer genres aan zijn al uitgebreide lijst toevoegen. De laatste tip die ik je echt wil meegeven is om ook zijn muziekvideo’s te kijken, want ze voegen flink wat toe op de nummers. Zo heeft hope for the underrated youth een jongerenprotest die bijna lijkt alsof hij zo uit het nieuws is gehaald. Polygraph Eyes verbeeld op een creatieve manier hoe een avond uit verkeerd kan lopen en als je hierna iets vrolijks wilt hebben laat Medication zien hoe de wereld kan veranderen met de juiste pillen, want die hebben we allemaal wel tegenwoordig. Toch?

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie