DISCOVER: Waterparks

Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is Waterparks?

Waterparks is een trio uit Houston, Texas. De drie leden zijn frontman en gitarist Awsten Knight (niet te missen, hij lijkt meestal fel gekleurd haar te hebben), background vocalist en gitarist Geoff Wigington en drummer Otto Wood. Waterparks is al sinds 2011 bezig, maar is sinds korte tijd hard bezig met de poppunk scene te veroveren. De managers van de heren zijn niemand minder dan Joel en Benji Madden (Good Charlotte), dus als zij het al goed vinden…

Hoe klinkt het?

Het klinkt als poppunk. Next! Oh, wacht, er zijn natuurlijk meerdere manieren om poppunk te zijn. Nou geeft Waterparks er ook een eigen twist aan, met duidelijk hoorbare elektronische invloeden. Verder heeft de muziek wel iets weg van Good CharlotteThe All-American Rejects en… Okay, laat ik het zo zeggen: als je van de melodieuze kant van poppunk houdt, (de eerder genoemde bands, All Time Low enz.) dan ga je dit leuk vinden.

Wat kan ik verwachten?

Als je dit alles nou leuk vindt klinken, en de nummers die ik hieronder ga zetten ook, zet je dan maar schrap. Vrijdag komt het album Entertainment uit, waar onder andere Blonde op te vinden is. Naderhand zal Waterparks ook een headline show in Nederland komen doen: op 13 maart staan de heren in Dynamo, dus kun je meteen alle nieuwe nummers horen. Wat de plannen hierna zijn? Hetzelfde als wat ze elke nacht doen. De wereld overnemen, natuurlijk!

Wat moet ik echt luisteren?

Ik kan hier nog niet veel van het nieuwe album zetten, natuurlijk, want die is nog niet uit. Er zijn al wel een paar singles uit en daar kan ik Blonde van aanbevelen, die ik hierboven ook al noemde. Als je meer wilt weten hoe electropoppunk nou echt klinkt, zal ik I’m a Natural Blue hieronder voor je zetten, dan weet je ook wat ik daar precies mee bedoel. Voor de rest: hou vrijdag je oortjes vrij, dan kun je zo snel mogelijk het nieuwe materiaal in je oren krijgen!

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie