Antillectual brengt nummer uit

Antillectual 300x200Het werd ons een weekje geleden al beloofd bij de aankondiging van het nieuwe Antillectual album, Engage! geheten. Er zou vandaag een nieuw nummer uitkomen.

Het nummer heet Racist Rash en heeft, zoals bij Antillectual te verwachten valt, een politieke boodschap. De band had er zelf het volgende over te zeggen: “Het nummer gaat over het racisme dat nog steeds alomtegenwoordig is in onze cultuur, sport, tradities, beleid, etc. Een groot obstakel bij het bevechten van racisme is het onvermogen van mensen om in te zien dat woorden of daden racistisch kunnen zijn, zelfs zonder achterliggende racistische intentie. Het is bovendien nogal stijfkoppig om te denken dat je een goed oordeel kan vellen over een situatie waarvan je zelf het middelpunt bent. Racisme is geen mening of een ideologie, het is een misdaad die veroordeeld moet worden, of op zijn minst een ziekte die het bestrijden waard is. Laat patiënten niet hun eigen diagnose stellen.

Er zit ook meteen een video bij het nummer, welke geschoten is in De Onderbroek in Nijmegen. De video is hieronder meteen te bekijken. Ook is Engage! van Nederland zijn grootste punkband hier te pre-orderen. Er zijn een aantal speciale bundels, waar bij eentje zelfs een speciaal Antillectual biertje zit. Volgens de band is dit het meest biologisch gebrouwen biertje van Nederland.

De band is de komende maanden ook twee keer in Nederland te vinden. Éénmaal voor het Fury Punk Film & Music Festival in EYE film museum in Amsterdam op 2 juni en voor een speciale  album release show in Willemeen in Arnhem op 30 juli.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten