On Wednesdays We Wear Punk: De deathcorekleuterschool

Photo credits: CJ McMahon gezicht door Dhruv Kumar*

Wat hebben de huidige deathcore scene en een kleuterschool met elkaar gemeen? Er is altijd veel gekrijs, er wordt regelmatig tegen elkaar geduwd en tegenwoordig zou je zowaar de leraar erbij willen roepen om iedereen te kalmeren.

Het schoolplein is inmiddels in twee kampen gesplitst: aan de ene kant heb je Eddie Hermida en zijn vrienden, aan de andere kant CJ McMahon met toch wel de meerderheid van de groep aan zijn kant. Eddie heeft laatst een slechte tekening ingeleverd en is nu CJ maar aan het beledigen omdat hij wel een sticker van de docent heeft gekregen. CJ, als reactie, heeft op zijn shirt geschreven dat tekenen weer geweldig moet worden.

Waar is de juf?

Als de scene echt een kleuterschool zou zijn, waren de heren natuurlijk allang uit elkaar gehaald. Daarentegen is het nu goed voer voor de pers en zeg nou zelf, het mentale beeld van Eddie en CJ als kleuters is stiekem nog best geinig. Het laat ook wel de twee kanten zien van de sellout-munt, want natuurlijk wordt dat argument er weer bijgehaald: CJ zou een sellout zijn omdat het hem om het geld lijkt te gaan, terwijl Suicide Silence als sellout wordt gezien om de nieuwe muziek.

Heeft er iemand gelijk? Net als bij de meeste ruzies op de kleuterschool heeft er niet echt iemand gelijk. Voor zover ik kan zien is Eddie begonnen en zou hij dan ook de meeste schuld hebben, maar waar twee vechten hebben er altijd twee schuld. Wat ik wel kan en durf te zeggen, is dat Eddie net zo volwassen reageert op alle kritiek als de fans deden op Doris.

Tijd voor popcorn

De fans lijken inmiddels wat rustiger te zijn (die album sales doen waarschijnlijk toch meer pijn dan wat zij ook verder kunnen doen), maar Eddie lijkt pas net te zijn begonnen. Helaas gaat hij net zo min luisteren naar mijn pleidooi om volwassener met de situatie om te gaan, dus het enige wat ik nog echt kan doen is de popcorn erbij pakken en voer vinden voor nieuwe features. Soms is het gewoon te makkelijk.

*Check de originele foto van Dhruv Kumar hier, of bezoek zijn website opĀ http://www.dhruvkumar.com.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten