DISCOVER: For the Likes of You

Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is For the Likes of You?

For the Likes of You is een metalcore band uit het Amerikaanse Aberdeen. Na het vertrek van originele vocalist Casey Molenaar heeft Austin Dickey (die je misschien wel kent van Keillen Allith of From Heroes to Legends) de microfoon opgepakt. Verder bestaat de band uit bassist/zanger Ryne Olson, gitaristen Jestin Peterson en Zach Holtzer en drummer Devin Kite.

Hoe klinkt het?

De band levert melodische metalcore die zowel instrumentaal als vocaal zwaarder zijn dan je moeder (dat is, als we je vrienden mogen geloven). De refreinen zijn vaak een adempauze, want hierin worden de instrumenten gebruikt om de heldere zang van Ryne te ondersteunen. Je zou een beetje aan Miss May I kunnen denken, maar dan flink zwaarder buiten de refreinen om; dit gaat namelijk een beetje richting een mix van Black Tongue en Whitechapel.

Wat kan ik verwachten?

Op het moment helaas vrij weinig. De band tourt wat rond in Amerika, maar door de kleine fanbase zullen we deze in Europa helaas nog even niet live kunnen zien. Of er nieuwe muziek uitkomt is nog maar de vraag, want er zijn geen aankondigingen of teasers op het moment. Gelukkig mag een mens altijd hopen!

Wat moet ik luisteren?

Hoewel het oudere werk van de band ook goed is, ben ik echt flink fan van Austin’s stem, dus al mijn aanraders komen van de laatste EP, Withered. Mijn eerste aanrader is Discretion, omdat dit nummer een perfecte showcase is van wat Austin met zijn stem kan en het contrast met Ryne’s zang is echt geweldig. Mijn tweede aanrader is Villains and Victims, omdat deze track naar mijn mening wat makkelijker wegluistert. Mijn laatste aanrader is Bewildered, omdat ik verliefd ben op het refrein.

Luister For the Likes of You - Discretion
Luister For the Likes of You - Villains and Victims
Luister For the Likes of You - Bewildered0
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten