Nieuwe releases van Fall Out Boy & Real Friends en meer muzieknieuws

Het is weer weekend en je weet wat dat betekent: je wekelijkse dosis aan muzieknieuws, in een handig overzicht! Deze week is er al meer dan genoeg aangekondigd voor festivals en concerten, maar er is uiteraard ook genoeg buiten de live scene gebeurd. Wat dan? Nou, dat lees je hieronder!

Fall Out Boy releaset Hold Me Tight or Don’t

Vorige week kregen we het blije nieuws dat het nieuwe schijfje van Fall Out BoyM A N I A geheten, eindelijk klaar is. Deze week kunnen we al van wat nieuw materiaal genieten, want de heren hebben het nieuwe nummer Hold Me Tight or Don’t uitgebracht. Het nummer is catchy zoals we het gewend zijn van de band en, misschien wel het beste nieuws: er zit meteen een video bij, zodat je je alvast kunt voorbereiden op de aangekondigde Nederlandse show van de band.

Luister: Fall Out Boy - Hold Me Tight or Don't

Sleeping With Sirens releaset Kerst-track

Het lijkt misschien nog ver weg, maar over een paar weken is het al Kerstmis. Of je nou een fan bent van deze feestdagen of niet, je kunt er niet omheen en kan dus net zo goed een lekkere playlist maken. Om deze alvast te kunnen beginnen heeft Sleeping With Sirens een nieuw Kerst-nummer uitgebracht, Christmas on the Road geheten. Je kunt hem hieronder beluisteren.

Luister: Sleeping With Sirens - Christmas on the Road

Linkin Park kondigt live album aan

We weten allemaal niet hoe de toekomst van Linkin Park er op de lange termijn uitziet, maar het is in ieder geval duidelijk dat je nog niet het laatste van de band gehoord hebt. Op 15 december, vlak voor de kerst dus, brengt Linkin Park de One More Light Live CD uit. Het album wordt opgedragen aan overleden zanger Chester Bennington en bevat tracks die over de gehele One More Light wereldtournee zijn opgenomen. De emotievolle aankondiging van de band zelf is, net als de optie om de CD alvast te reserveren, hier te vinden.

Real Friends brengt nummer uit

Real Friends heeft dan misschien de afgelopen weken niet veel aangekondigd, maar dat betekent niet dat er geen nieuw materiaal uit kan komen. Sterker nog – je ziet het waarschijnlijk al aankomen, aangezien je de titel van dit stuk hebt gezien – er is afgelopen week gewoon een nieuwe track uitgebracht door de band. De track heeft de naam Get By gekregen en kun je hieronder beluisteren.

Luister: Real Friends - Get By

Greatest Hits album Bring Me the Horizon aangekondigd

Bring Me the Horizon is al jaren een begrip in de scene en dat moet natuurlijk gevierd worden met een Greatest Hits album, want dat hoort erbij. Het oude platenlabel van de band, Epitaph Records, zal dan ook zo’n verzamelalbum uitbrengen. De grootste hits die tussen 2004 en 2013 zijn uitgebracht door de band worden verzameld op 2004-2013. Wil je weten of jouw favoriete nummer hier ook tussen staat? Check dan de tracklist hieronder.

De Greatest Hits tracklist

Thirty Seconds to Mars brengt akoestische versie Walk on Water uit

Als je de radio aanzet de laatste tijd, ben je waarschijnlijk al helemaal doodgegooid door het nieuwe Thirty Seconds to Mars nummer. Walk on Water komt nog steeds regelmatig een keertje langs, maar een beetje afwisseling is altijd leuk, hoe goed het nummer ook is. Daarom heeft de band nu een akoestische versie van de track uitgebracht, zodat je het eens op een hele andere manier kan horen. Ben je al nieuwsgierig? Kijk dan een regeltje hieronder, dan kun je hem beluisteren.

In Flames covert Depeche Mode, Alice in Chains, Nine Inch Nails & Chris Isaak op surprise EP

In Flames is inmiddels begonnen aan zijn co-headline tour met Five Finger Death Punch en Of Mice & Men, welke op 15 december ook naar Nederland komt. Dat betekent echter niet dat je tot dan hoeft te wachten om muziek van de Zweden op een andere manier te horen. De band heeft namelijk een EP, Down, Wicked & No Good uitgebracht waarin hij de in de titel benoemde artiesten covert. Er werd de afgelopen week door de band al naar geteaset op social media, maar vandaag is het hoge woord eruit en is meteen de EP uitgebracht. Luister alle nieuwe covers hieronder!

Seething Akira released I Am the Devil & kondigt album aan

Er is niet vaak nieuws van Seething Akira dat interessant is voor Nederlandse fans, maar daar gaat snel verandering in komen. Deze week hebben we namelijk een belangrijk voorproefje gekregen van de Britse Electrometal formatie. Hij heeft namelijk een eerste track van zijn debuutalbum Sleepy Skeletor uitgebracht. Als je, zoals de meeste mensen, eerst de titel las voordat je dit bericht begon te lezen, weet je inmiddels dat deze track I Am the Devil heet. Wat je nog niet weet, is dat deze track en dit hele album worden geproduceerd door Jim Davies, wie in het verleden met bands als The Prodigy en Pitchshifter heeft gewerkt. Een exacte releasedatum voor Sleepy Skeletor hebben we nog niet, maar volgens Seething Akira zelf kunnen we deze begin 2018 verwachten. Hieronder is I Am the Devil te beluisteren.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie