Top 5 Muziekvideos Week 46

Het was weer een week vol mooie muziekvideo’s. Deze week zitten er veel clips bij die je iets willen laten voelen. Speak Low if You Speak Love bekijkt de liefde vanuit een bekende hoek en Paramore spreekt over niet je ware emoties laten zien. Toch is er ook wat ruimte voor wat duivelsaanbidding in de nieuwe video van de Cavalera Conspiracy. Meer dan genoeg om de top 5 muziekvideo’s van deze week te bekijken dus!

5. Movements – Daylily

We beginnen deze week met een stop motion video van Movements, maar niet eentje van legopoppetjes of klei. Daylily is een van de twee positievere tracks op het debuutalbum Feel Something en heeft dus een rustgevende clip van een meid die in haar eentje een gezellige tijd in het bos heeft. Kom tot rust en geniet:

4. Speak Low if You Speak Love – Enough

Enough is een muziekvideo met een uniek perspectief. Veel van de beelden zijn geschoten alsof je uit de ogen van de twee hoofdrolspelers kijkt. Het is een mooi verhaal over de goede (en minder goede) tijden in een relatie. Zelfs het gevoel op het einde zal voor iedereen (tot op zekere hoogte) herkenbaar zijn. Enough zal op het aankomende album Nearsighted staan, welke op 19 januari uit zal komen.

3. Cavalera Conspiracy – Spectral War

Is dat softe gedoe van de bovenstaande tracks niets voor je, dan hebben de Cavalera broers een nieuwe track en video voor je. Niet alleen is Spectral War een heerlijk harde Thrash track, ook is de videoclip gevuld met schedels, surrealistische misvormde handen en satanistische symbolen. Perfect om rond de feestdagen die veel te religieuze tante mee op een afstandje te houden dus!

2. Paramore – Fake Happy

Terug naar de emotionele tracks met Paramore. Het thema in Fake Happy is al uit de titel en lyrics op te maken, maar het is toch een leuke manier waarop men dat verwerkt heeft tot een muziekvideo. Hoewel alleen Hayley Williams nog terug te zien is, is het misschien wel leuk om te weten dat Zac Farro de regisseur van deze clip is. Zo blijft de rest van de band nog een beetje in beeld bij het blijvend groeiende succes van Paramore!

1. Green Day – Back in the USA

Een punkband die geen commentaar heeft op Donald Trump is een punkband die zijn punk lidmaatschap in mag leveren. Hoewel het misschien iets te mainstream wordt om hier nog commentaar op te leveren, is de invalshoek die Green Day geeft nog steeds enigszins verfrissend. Ook heeft de band in de video voor Back in the USA commentaar op meer dan alleen Trump, maar ook op alles van sluikreclame tot onrealistische en overkapitalistische dromen.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie