14 nieuwe acts voor Rock am Ring & Paaspop, nieuwe optredens van Halestorm, TesseracT en meer concertnieuws

De afgelopen week was weer een drukke week als het gaat om showaankondigingen. Zo zijn er weer veertien nieuwtjes te vinden in dit artikel omtrent concerten en festivals in zowel België als Nederland. Zo komt Halestorm weer voor het eerst sinds 2016 naar Nederland en heeft Groezrock zijn alternatief voor dit jaar gevonden. Daarnaast heeft Paaspop nog veertien nieuwe acts, net als Rock am Ring. Meer dan genoeg om de komende maanden naar uit te kijken in ieder geval!

Halestorm naar Nederland

Heb jij nog zo’n familielid of vriend die zegt dat vrouwen niet kunnen rocken? Dan is nu je kans om deze persoon zijn ongelijk te bewijzen! Halestorm komt namelijk weer naar Nederland en er zijn weinig bands die zo hard rocken als die van frontvrouw Lzzy Hale. Op 1 oktober is zij met haar band in Poppodium 013 in Tilburg te vinden. De tickets, die €24,60 kosten, zijn al in de voorverkoop. Je kunt jouw tickets bemachtigen via deze link!

Groezrock kondigt indoor editie aan

We waren natuurlijk allemaal zeer teleurgesteld toen we hoorden dat Groezrock aankondigde dit jaar geen volwaardig festival te organiseren. Dat betekent gelukkig niet dat we het hele festival hoeven te missen, want er komt op 27 oktober wel een zogenaamde indoor editie van het Belgische punkfestival. Deze zal plaatsvinden in de Muziekodroom in Hasselt. Daardoor zullen er wel een stuk minder kaarten beschikbaar zijn dan normaal is voor het festival. De tickets en eerste namen voor de line-up komen er binnenkort aan, dus houdt ons goed in de gaten om op de hoogte te blijven!

Oceans Ate Alaska komt met Our Hollow, Our Home naar Nederland

Vorig jaar was Oceans Ate Alaska in totaal viermaal in Nederland om een optreden te geven. Het kan dus bijna niet dat je de band gemist hebt. Mocht dit wel zo zijn, of heb je gewoon zin om de band nog een keer te zien optreden, dan heb je geluk! Samen met Our Hollow, Our Home en Strains komt Oceans Ate Alaska ook in 2018 weer langs. Op 29 april is de band in Dynamo’s Basement te vinden. Dat is al best snel, dus het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat de tickets al in de voorverkoop zijn gegaan! Deze tickets kosten €13,85 per stuk en zijn hier te koop!

Line-up Into the Grave compleet

In januari maakte Metalfestival Into the Grave al bekend dat er nog maar vier acts bekend moesten worden gemaakt. Dat is precies wat er de afgelopen week is gebeurd. Zo zijn Children of Bodom, At the Gates, Toxic Shock en Dust Bolt aan de line-up toegevoegd. Het enige wat je nu nog te doen staat is tickets voor dit vette festival te kopen. Meer informatie over Into the Grave, zoals de complete line-up, tickets en data, kun je hier vinden.

Eindhoven Metal Meeting kondigt meer acts aan

Into the Grave was niet het enige metalfestival in Nederland dat met nieuwe artiesten kwam. Ook de Eindhoven Metal Meeting, welke dit jaar op 14 en 15 december plaatsvindt, heeft de afgelopen week nog drie acts aangekondigd. Zo weten we nu ook dat Benediction, Possession en Izegrim op het Eindhovense metalfestival zullen optreden. De combitickets zijn inmiddels in de voorverkoop en kosten €88,00. Dagtickets zullen pas later in de voorverkoop gaan. Voor meer informatie en tickets voor de Eindhoven Metal Meeting kun je hier terecht.

Nog een support act toegevoegd aan Bullet for My Valentine & Asking Alexandria optreden in Melkweg

Was een concertavond waar zowel Bullet for My Valentine als Asking Alexandria op de planken zullen staan nog niet bruut genoeg voor je? Dan heb je geluk! Aan het optreden dat deze twee bands op 12 juni in de Melkweg geven, is ook nog Crossfaith toegevoegd. Daarmee is de line-up compleet en is het zeker een avond die je aandacht trekt tussen de grote festivals in. Tickets kosten €36,90 en zijn hier te koop!

Thy Art is Murder, Bad Religion en nog 12 nieuwe acts voor Rock am Ring

Een van die grote festivals waar de Melkweg show mee zal moeten concurreren is het Duitse Rock am Ring, waar zowel Asking Alexandria als Bullet for My Valentine ook op aanwezig zijn. Afgelopen week heeft dit festival aan nog veertien acts ruimte op zijn affiche gegeven, waaronder Alt-JAndrew W.K., Antilopen Gang, Bad ReligionDon BrocoGiant Rooks, MantarThe Night Game, Nothing More, PVRISScarlxrd, Seasick Steve, Thy Art Is Murder en 6ix9ine. Rock am Ring vindt plaats van 1 tot 3 juni. De volledige line-up en tickets zijn hier te vinden.

Emorapper Ghostemane naar Patronaat

De alternatieve scene was al een aardige tijd aan het flirten met de Hip Hop wereld. Het is waar we tenslotte Nu Metal en Rapcore vandaan hebben gekregen. Toch is de afgelopen tijd ook een ander gefuseerd genre aangeslagen: Emo Rap. Een van de opkomende namen in dit genre is Ghostemane, welke op 22 april zijn eerste optreden in Nederland komt geven. Hij zal in het Haarlemse Patronaat staan en tickets zullen €18,60 kosten. Tickets zijn hier te koop. Benieuwd hoe onze metal reviewer een optreden van een andere artiest uit dit genre ervoer? Lees hier onze live review van $uicideboy$ in de Melkweg.

N*E*R*D en De Jeugd van Tegenwoordig bij tweede lading Lowlands namen

Als we het toch over $uicideboy$ hebben, kunnen we meteen wel door naar Lowlands. De heren zijn hier al voor aangekondigd, maar nu zijn er weer een flink aantal namen bij gekomen. Het begint inmiddels duidelijk te worden dat je voor de zwaardere muziek niet naar Biddinghuizen hoeft te gaan, maar voor een feestje kun je er wel terecht! Zo waren ook Dropkick Murphys en Gorillaz al bij de eerste lading namen aanwezig en is er deze ronde ook weer een gezonde dosis feestbeesten toegevoegd. Zo zullen de volgende artiesten op 17, 18 of 19 augustus in Biddinghuizen te vinden zijn: N*E*R*D, James Bay, Nils Frahm, Patti Smith, Tom Odell, Gogol Bordello, Jacob Banks, De Jeugd Van Tegenwoordig, King Gizzard & The Lizard WizardChet Faker, The Wombats, The Blaze, Maribou State, Protoje, SEVDALIZA, SOFI TUKKER, Warhaus, Amber Run, Cartiez, Jacin Trill, Leafs Sensei, LUWTEN, Marlon Williams en Rolling Blackouts Coastal Fever. Voor meer informatie over Lowlands 2018 kun je hier terecht.

Fortarock presents: TesseracT & Between the Buried and Me

Lowlands vindt maar één keer per jaar plaats. Daarentegen heeft Fortarock naast zijn festival begin juni door het hele jaar heen nog meer optredens onder zijn naam. Eén van deze optredens is het Nederlandse optreden van TesseracT zijn Sonder tour. Voor dit optreden neemt de band ook Between the Buried and Me en Plini mee. Het optreden vindt op 10 november plaats in Doornroosje. De tickets voor deze vette package zijn reeds in de voorverkoop en kosten €25,- per stuk. Wil je deze zo snel mogelijk in je zak kunnen steken? Geen zorgen, die kun je hier vinden.

Voorprogramma Sleeping with Sirens bekend

Sleeping with Sirens staat 23 mei in TivoliVredenburg en bij de eerste aankondiging van dit optreden was ons al een voorprogramma beloofd. Het heeft even geduurd, maar het voorprogramma is eindelijk bekend: zowel Chapel als Chase Atlantic zullen het publiek opwarmen. Er zijn nog tickets beschikbaar voor €22,25. Heb je je tickets voor deze show nog niet bemachtigd, dan kun je deze hier kopen.

Paaspop kondigt 14 acts aan

Volgende week krijgen we de laatste Paaspop namen en het complete tijdschema. Vandaag krijgen we echter het op één-na-laatste voorproefje van ons jaarlijkse paasfestival. Deze bestaat uit de volgende veertien nieuwe acts: Amartey & The Band Recraft, Amæzing Snäkes, B-Front, The Brahms, Childsplay, Donnie, Handsome Poets, Heavy Metal Cantus, Jungle by Night, Kinderkoor No Kidding, Suzan & Freek, Tentempiès, Traudes & The Ultimate Guns ’n Roses Tribute. De volledige line-up van Paaspop en de laatste tickets zijn hier te vinden.

Eenmans Industrial Metalformatie Author & Punisher voor twee shows naar Nederland

Author & Punisher is momenteel bezig om een nieuw album op te nemen, welke gepland staat om eind 2018 uit te komen. Dat betekent echter niet dat er geen tijd is om te touren. Zo zal hij, samen met het Zweedse Trepaningsritualen, in mei voor twee shows naar Nederland toe komen. Op 26 mei zullen beide acts samen met Sumac en Hey Colossus in Doornroosje staan en op 27 mei zijn beide acts in het Amsterdamse OCCII te vinden. De tickets voor Doornroosje zullen €16,- kosten en de tickets voor het optreden in OCCII kosten €8,00. Wil je meer informatie over een van deze shows, klik dan op de naam van de venue.

Data Popronde Nederland bekend

De Popronde is een van de beste initiatieven om Nederlands talent in de muziekindustrie een kans te geven om door te breken. Zo hebben vorig jaar Tusky en Prospect meegedaan met de Popronde en zal er ook dit jaar waarschijnlijk weer heel wat rocktalent op de line-up staan. Welke acts er naar jouw woonplaats toe komen, zal later dit jaar bekend worden gemaakt, maar wanneer de Popronde bij je in de buurt komt, is inmiddels wel bekend. Naast de 41 steden die vorig jaar al meededen, is dit jaar ook Woerden aan de lijst toegevoegd. De volledige lijst met data is hieronder te vinden.

13/09 Nijmegen
14/09 Apeldoorn
15/09 Gouda
16/09 Roermond

20/09 Delft
21/09 Leeuwarden
22/09 Heerlen
23/09 Hengelo

27/09 Wageningen
28/09 Eindhoven
29/09 Almere
30/09 Woerden

04/10 Groningen
05/10 Den Bosch
06/10 Haarlem
07/10 Dordrecht

11/10 Utrecht
12/10 Tilburg
13/10 Oss
14/10 Harderwijk

18/10 Assen
19/10 Venlo
20/10 Amersfoort
21/10 Zutphen

25/10 Leiden
26/10 Arnhem
27/10 Sittard
28/10 Hoorn

01/11 Emmen
02/11 Zwolle
03/11 Rotterdam
04/11 Venray

08/11 Middelburg
09/11 Alkmaar
10/11 Deventer
11/11 Hilversum

15/11 Breda
16/11 Enschede
17/11 Den Haag
18/11 Meppel

24/11 Amsterdam (Eindfeest)

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie