Nieuw materiaal van Parkway Drive, Casey en meer, albumdetails van onder andere CHVRCHES en Godsmack

Het lijkt tegenwoordig een trend te zijn: bands komen na lange tijd weer terug met een nieuw album. Deze week zijn er ook genoeg aankondigingen die deze trend volgen, met onder andere Hawthorne Heights en Godsmack. Natuurlijk is er verder ook nog genoeg nieuws, met bijvoorbeeld CaseyMinistry en CHVRCHES. Heb je iets gemist? Je weet het niet voordat je verder hebt gelezen!

Parkway Drive releaset nummer

We knallen er meteen goed in met dit overzicht, want Parkway Drive heeft een nieuw nummer uitgebracht! De track gaat onder de naam Wishing Wells en is voor het grootste deel kneiterhard. Het grootste deel? Ja, de intro en outro zijn niet net zo hard als het middenstuk, maar dat zorgt wel voor de nodige variatie in het nummer. Het is nog niet bekend of er een nieuw album aankomt, maar dit geeft goede hoop!

Luister: Parkway Drive - Wishing Wells

Ministry releaset Twilight Zone

Ik maak niet graag assumpties (okay, dat is gelogen) maar ik denk ergens dat Ministry niet de grootste fan van Trump is. Hoe ik dat weet? Nou, de video voor het nieuwe nummer Twilight Zone zegt meer dan genoeg. Nou is de titel van het aankomende Ministry album (AmeriKKKant) ook al veelzeggend, maar ach. Dit schijfje zal op 9 maart uitkomen, daarentegen is Twilight Zone hieronder al te beluisteren!

Luister: Ministry - Twilight Zone

Godsmack kondigt album aan, releaset single

Het is alweer vier jaar geleden sinds Godsmack een schijfje uitbracht. Binnenkort komt daar verandering in: de band heeft laten weten dat op 27 april het album When Legends Rise uit zal komen. Het eerste voorproefje hiervan is meteen te beluisteren in de vorm van Bulletproof. Je kunt deze single en de tracklist hieronder vinden.

Nieuwe Godsmack single en tracklist hiero

Hawthorne Heights kondigt album aan, releaset nummer

Het is al een flinke tijd geleden sinds Hawthorne Heights een nieuw album uitbracht. Het lijkt de afgelopen weken wel een thema te zijn voor de nieuw aangekondigde albums! Hawthorne Heights heeft al sinds 2013 geen nieuw schijfje uitgebracht, maar op 27 april komt hier verandering in als Bad Frequencies uitkomt. De eerste single, Pink Hearts, is meteen uitgebracht om je alvast een idee te geven van het nieuwe materiaal. De tracklist en artwork zijn ook al uitgebracht, dus je hebt genoeg om je even mee te vermaken! Je vindt alles, zoals gewoonlijk, hieronder.

Alle informatie over Hawthorne Heights

Knuckle Puck kondigt EP aan, releaset nummer

Vorig jaar bracht Knuckle Puck het album Shapeshifter aan. Met zo’n naam moet je eigenlijk wel iets anders met de nummers doen en dat heeft de band nu ook gedaan. Op 6 april zal de EP Shifted uitkomen, waarop vijf nummers van Shapeshifter met een andere invalshoek zijn opgenomen. De eerste hiervan, Conduit, is meteen uitgebracht. Je raadt het al: alles is hieronder te vinden.

Tracklist en single Knuckle Puck

CHVRCHES maakt albumdetails bekend, releaset nummer

Het lijkt er steeds meer op dat tegenwoordig alles van een album meteen bekend wordt – releasedatum, naam, tracklist, artwork, vaak ook meteen een single… CHVRCHES pakt het even heel anders aan. De eerste single, Get Out, is inmiddels een tijdje uit en nu hebben we eindelijk meer informatie over het aankomende album. Hier is ook meteen een nieuw nummer bij, want het is toch traditie. De titel van het nieuwe album zal Love Is Dead worden en de releasedatum is vastgesteld op 25 mei. De rest van de informatie, inclusief het nieuwe nummer My Enemy, is hieronder.

Albumdetails en nieuwe single CHVRCHES

Caliban releaset nummer met CJ McMahon

Over iets meer dan een maand zal het nieuwe album van Caliban uitkomen. 6 april zal de geboortedatum van Elements zijn. Is geboortedatum misschien een te lieve term voor deze band? Misschien. In ieder geval kun je die lieflijkheid meteen teniet doen door het nieuwe nummer, Before Later Becomes Never, te luisteren. Thy Art Is Murder’s CJ McMahon is hier ook nog op te horen, dus wat wil je nog meer?

Luister: Caliban ft. CJ McMahon - Before Later Becomes Never

ALAZKA brengt akoestisch nummer uit

Heb je zin in wat akoestisch geluid tussen al deze herrie door? Dan heb je geluk, want ALAZKA heeft een akoestische versie van het nummer Phoenix uitgebracht. Het nummer heeft de titel Phoenix II gekregen en kun je hieronder vinden. Pak je zakdoekjes maar alvast, want dit gaat emotioneel worden.

Luister: ALAZKA - Phoenix II

Casey releaset nummer

Over twee weken is het zover: dan komt het tweede album van Casey uit. Het schijfje zal Where I Go When I Am Sleeping heten. Nu snap ik dat het wachten nog heel erg lang lijkt te duren, maar je kunt je alvast goed voorbereiden op het album met de nieuwe single, Bruise. Er zit geen video bij, al maakt dat het nog gemakkelijker om je ogen dicht te doen en weg te dromen bij de track. Je hoort het hieronder!

Luister: Casey - Bruise
Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie