Top 5 muziekvideo’s week 9

Het is weer tijd om de beste muziekvideo’s voor je te verzamelen! Pak snel je popcorn en je favoriete drankje, want we hebben weer een goede line-up voor je klaargezet. We gaan van Ministry‘s 1984 vibe naar de duivel en een kerk, waarna we via Tusky’s Tell Sell-achtige clip bij Epicapocalypse eindigen. Zoveel stijlen en zoveel video’s, je zou bijna denken dat de Oscar’s nu al waren.

5. Ministry – Twilight Zone

Wat krijg je als je Donald Trump en het boek 1984 met elkaar kruist? Ja, ja, Amerika in 2018, je hebt helemaal gelijk. Je krijgt daarentegen ook de nieuwste video van MinistryTwilight Zone. Als je nog niet wist dat Ministry een hekel heeft aan Trump, dan is deze video verplicht huiswerk voor je. Als je het wel wist, maar ook geen fan bent van The Don, dan is hij zeker ook aan te raden. Alles wordt sowieso op een heerlijk dystopische wijze gefilmd en dat zorgt voor het extra cinematische randje aan deze video.

4. The Garden – Stallion

De duivel doet natuurlijk erg veel op een dag. Je kunt er alles over horen in de muziek die we elke dag opzetten, want dat is allemaal satanistisch, weet je wel. Toch heeft de duivel speciaal voor de nieuwe video van The Garden wat tijd gemaakt om het hoofdpersonage dwars te zitten, want meer publiciteit is meer beter. Volg de duivel en zijn nieuwe speeltje terwijl ze een, uhm, vast wel leuke dag samen hebben.

3. Stick to Your Guns – The Reach for Me: Forgiveness of Self

De nieuwe video van Stick to Your Guns is een heftige. Je volgt de hoofdpersoon terwijl hij langs een soort van tentoonstelling loopt – een tentoonstelling van mensen op hun laagste punten. Je ziet veel verwondingen (weinig echt gore, maar als je niet tegen bloed kunt is dit je waarschuwing) en het feit dat het allemaal in een soort kerk-gebouw afspeelt, heeft vast ook symbolische betekenis. Het einde is op meerdere manieren te interpreteren, dus als je zin hebt om je eigen betekenis te zoeken, dan zit je goed met deze video. Ik kan weinig meer zeggen zonder al te veel te spoilen, dus kijk snel de video hieronder.

2. Tusky – Armed to the Teeth

Vroeger hadden we Billy Mays. Daarna hadden we ShamWow dude… Is iemand eigenlijk ooit achter zijn naam gekomen? Nou ja, nu hebben we in ieder geval Tusky. In de nieuwe clip voor Armed to the Teeth laat de band zien hoe je het beste de meest nuttige dingen verkoopt via de televisie. Stop met je Marketing studie, pas je LinkedIn aan naar ‘verkoop expert’ en pak je notitieblok, want Tusky geeft je alle tips en trucs! Succes niet gegarandeerd. Het schattige, paarse heuptasje ook niet, trouwens.

1. Epica – Decoded Poetry

Epica. Het woord ‘epic’ zit al  in de naam. Het past dus perfect dat Epica nu ook een epische video heeft uitgebracht voor het nummer Decoded Poetry. De leden van de band zijn in tekenfilm-vorm gegoten en trekken ten strijde tegen het Kwaad. Je weet natuurlijk al dat het Goede dit gaat winnen, maar de reis naar deze overwinning is erg leuk uitgebeeld en met 7 minuten heb je al ongeveer eenzelfde lengte video als een Metalocalypse aflevering. Ik stel voor dat we dit uitbreiden naar Epicapocalypse!

su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=DvDyFY8WLQM” width=”1600″ height=”900″]

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie