Top 5 muziekvideo’s week 11

De nieuwste top 5 muziekvideo’s staat vooral vol met nieuwe interpretaties van oude dingen. Zo komen we dichtbij een psychedelische trip met The Front Bottoms en Super Whatevr, zien we duidelijke invloeden van populaire cultuur bij Between the Buried and Me en Shinedown en krijgt pizza een hele nieuwe rol bij Earthless. Hoe dit allemaal er dan echt uitziet? Tja, dat zul je toch echt zelf moeten bekijken.

5. The Front Bottoms – Tie Dye Dragon

In de categorie ‘what the fuck heb ik net gekeken’ hebben we vandaag The Front Bottoms. In de video voor Tie Dye Dragon staan een hoofd, een tafel vol fruit en twee handen centraal. Het is een beetje een simpele video, al blijf je hierdoor wel kijken. Je weet niet wat er gaat gebeuren en dat is juist de kracht hiervan. Ingetogen, intrigerend en fruitig, dat zijn de trefwoorden voor Tie Dye Dragon.

4. Between the Buried and Me – Millions

Als je van de film Inception houdt, zul je deze video ook wel leuk vinden. Het is een beetje vaag, een beetje dystopisch, ook wel een mindfuck en daarbij natuurlijk een passende soundtrack van Between the Buried and Me. Ik zou graag meer verklappen en het ook meer bespreken, maar ik ben bang dat de hele feel van de video dan verloren gaat, dus je kunt hem het beste gewoon even kijken.

3. Super Whatevr – Telelelevision

Heb jij ook weleens het gevoel dat je dagelijkse leven gewoon aan je voorbij trekt? Nou, pak dat gevoel en doe er een flinke dosis LSD en tekenfilms bij, dan heb je de formule van Super Whatevr’s video voor Telelelevision te pakken. Je krijgt met deze formule geen voldoende voor je wiskunde, maar wel een leuke video en daar gaat het hier om. Deze clip is waarschijnlijk het leukst als je je in de hogere sferen bevindt, al mag ik dat officieel niet aanmoedigen.

2. Shinedown – Devil

Als echte alternatievelingen, hebben we natuurlijk een ding voor de duivel. Hij zit toch achter alle muziek die we luisteren? Alle grapjes daargelaten, er komen natuurlijk regelmatig helse taferelen voor in de video’s die we langs zien komen. Toch heb ik al lang niet zo’n leuke gezien als in Shinedown‘s Devil. Het is chic, het is sfeervol, het is apart… Stiekem zou het me niks verbazen als dit door de TV-serie Lucifer is geïnspireerd. Weer eens wat anders, zullen we maar zeggen.

1. Earthless – Volt Rush

We blijven in de psychedelische sfeer vandaag met Earthless‘ Volt Rush. Deze video is vooral trippy door de visuals die tussendoor komen, want de hoofdpersoon kan niet nuchter zijn gebleven. Dat zie je al aan zijn outfit: een skatende pizza superheld. De droom van iedere poppunker, de nachtmerrie van alle pizzaverkopers en de perfecte muziekvideo om deze week en deze top 5 mee af te sluiten.

 

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie