Help, ik heb te veel concerten!

Concert etiquette 300x200Een concert op zijn tijd is leuk. Meerdere concerten op hun tijd is natuurlijk nog leuker. Toch zal er ooit een pijnlijk moment aanbreken: dat je naar te veel concerten wilt gaan. Want wat nu als er twee shows op dezelfde dag zijn, een concert te ver weg is of je gewoon geen geld hebt? Buiten heel hard huilen hebben we hieronder een paar adviezen gezet om met deze verschrikkelijke situaties om te gaan.

Twee shows op dezelfde dag

Aangezien bands vaak maar één of twee dagen in Nederland zijn, heb je vaak net geluk en zullen shows op verschillende dagen vallen. Toch kan het zo zijn dat er twee bands zijn, die je allebei heel graag wilt zien, maar ze spelen op dezelfde dag. Je moet dus een keuze maken. Voor deze keuze moet je een aantal factoren in je hoofd houden: is het je favoriete band, is het de eerste keer dat je de band kan zien en gaat het een unieke show worden. Ikzelf zou bijvoorbeeld Rammstein opzij zetten voor All Time Low, omdat All Time Low mijn nummer één band is. Daarentegen zou ik eerder Breaking Benjamin zien dan de eerder genoemden, omdat die nog nooit in Nederland zijn geweest.

De show is te ver

Soms dan is het gewoon bijna onmogelijk om naar een concertzaal te reizen. Voor mij is bijvoorbeeld Groningen en Sittard niet te doen, omdat ik niet meer thuiskom. Voor anderen zijn Dynamo en 013 te ver weg. Als je toch per se wilt gaan, dan heb je twee opties: je kunt kijken of iemand van je Facebookvrienden toevallig in de buurt woont, zodat je daar kunt blijven slapen, of je overnacht in een hotel of B&B.

Als deze twee opties helaas niet beschikbaar zijn en je bent verplicht tot het reizen met het openbaar vervoer, dan zie je ook regelmatig nog wel mensen in de stad of op het station overnachten. Natuurlijk is dit zeker ’s winters geen slimme optie, maar ook in de andere seizoenen moet je nog even een tweede keer nadenken of je dit wel wilt doen. Ik raad het daarom niet aan, maar je bent volwassen genoeg om zelf te beslissen of je dit wilt doen. Ben je jonger dan 18 jaar, doe dit dan sowieso niet en bel gewoon je ouders op dat je de laatste trein gemist hebt. Die willen je vast wel op komen halen.

Als dit geen opties zijn, dan zul je moeten wachten op live reviews of video’s van de aanwezigen. Je kunt natuurlijk ook een live DVD aanzetten!

Geen geld voor kaartjes

Ticket feature foto 300x200Dit is altijd het zuurste. Je wilt wel, je kan wel, er is niks anders waar je heen zou willen op die datum… maar als je moet kiezen tussen eten en concerten, dan moet je toch een keertje eten kiezen. Misschien is het niet zo’n extreem geval, maar het kan altijd zijn dat je het gewoon niet kunt veroorloven. Je kunt altijd meedoen met verschillende winacties om zo mogelijk aan een gratis kaartje te kopen. Het is ook een optie om Ticketswap in de gaten te houden, want misschien wordt er iets aangeboden tegen een prijs die je wel kunt betalen. Als alles mislukt en je thuis zit te sippen tijdens de show, dan zou ik weer aanraden om een live DVD aan te zetten of gewoon iets heel anders te doen. Het is minder dan leuk (lees: fucking kut) om een show te missen die je echt wilt zien, maar je kunt er niet altijd iets aan doen. Gelukkig mag je altijd klagen.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten