Al het muzieknieuws dat je hebt gemist met de feestdagen

Al allereerste willen wij van Louder Than Words je een gelukkig nieuwjaar wensen. Ons goede voornemen is dit jaar natuurlijk jullie zo goed mogelijk op de hoogte houden van al het alternatieve muzieknieuws en hier met eigen content dieper op in te gaan. Daarnaast blijven wij natuurlijk ook onze live en album reviews schrijven en zullen er ook meer interviews aan komen! Hoewel wij de afgelopen week eventjes wat vakantie namen, zat de muziekwereld natuurlijk niet helemaal stil. Om zeker te weten dat je weer op de hoogte bent, kun je hier al het gemiste nieuws terugvinden (of op een andere muziekwebsite alle andere individuele artikelen lezen, maar dat is veel teveel klikwerk. Lang leve de luiheid!).

Austin Carlile stapt uit Of Mice & Men

Laat op 30 december bracht -destijds nog- Of Mice & Men-frontman Austin Carlile in een statement naar buiten dat hij zou stoppen bij Of Mice & Men. Zoals fans waarschijnlijk al zullen weten, lijdt Austin aan de ongeneeslijke ziekte van Marfan. Vanwege deze aandoening had Of Mice & Men al zijn Europese tour in eind 2016 na een paar optredens moeten afzeggen. Het optreden zou op den duur permanente schade aan zijn lichaam toebrengen en heeft daarom op advies van doktoren besloten de band te verlaten. De rest van de band zal wel verder gaan en zal dus nog steeds op de festivals verschijnen waar hij al is bekendgemaakt. Austin Carlile zal ook doorgaan met muziek maken. Het volledige statement is hier terug te lezen.

Drummer Sean Heenan verlaat Attila

Het blijkt dat er meer mensen zijn met goede voornemens. Nou ja, misschien zijn die voornemens niet altijd even goed voor de fans, want als een bandlid een band verlaat, zorgt dat toch voor enige onzekerheid. Toch zouden we allemaal niets liever willen dan dat onze idolen hun dromen volgen. Helaas voor Attila lagen de dromen van drummer Sean Heenan niet langer bij de band. Zo kondigde hij op 1 januari op Instagram aan dat hij stopt met drummen voor Attila. Ook hij laat weten dat hij niet zal stoppen binnen de muziekwereld zelf. Wie weet zien we hem wel drummen voor een nieuw project van Austin Carlile! Attila zelf heeft nog geen reactie gegeven op het vertrek van Sean. De aankondiging van Sean zelf is hier te lezen.

Brendon Urie over nieuw Panic! At the Disco album en meer

Met zijn album Death of a Bachelor bovenaan de Billboard album charts, een uitverkochte Heineken Music Hall, twee APMA’s en een Grammy nominatie heeft Panic! At the Disco een heel goed jaar op zitten. Natuurlijk is het dan heel leuk om hier op terug te kijken. Dit heeft frontman Brendon Urie dan ook gedaan in een interview met Billboard. Er werd echter meer gedaan dan alleen terugkijken. Zo werd er ook gevraagd naar de toekomstplannen, waarin Brendon het boekje open deed over het schrijfproces voor het nieuwe album.

Of ik nou een songtekst aan het schrijven ben of een beat maak, ik ben elke dag wel iets aan het doen. Ik ben nooit echt gestopt met werken, dus ik ben benieuwd naar hoe deze soort Frankenstein-methode zal uitpakken en al deze dingen als een soort puzzel in elkaar kan leggen voor het volgende album. Ik blijf gewoon schrijven totdat dat gebeurt.” Ook liet Brendon in hetzelfde interview weten dat hij mogelijk ook buiten de muziekwereld aan de slag wil gaan. Meer details geeft hij zelf nog niet, maar voor meer informatie kun je hier het interview lezen.

Creeper kondigt voorprogramma aan

Ook qua concertaankondigingen was het niet volledig stil. Zo werd bijvoorbeeld bekend dat het Britse Milk Teeth in het voorprogramma van Creeper zal staan tijdens zijn Europese tour. Op 15 april zullen deze twee bands, met ook het al eerder aangekondigde Puppy in het voorprogramma, naar de Melkweg komen. Meer informatie over dit concert is hier te vinden.

Voorprogramma Call It Off album release show bekend

Call It Off staat binnenkort ook weer op de planken. Ditmaal om het uitbrengen van zijn tweede album te vieren. Deze show zal op 21 januari, één dag na de release van Abandoned, plaatsvinden in Dynamo Eindhoven. In het voorprogramma zullen de bands Five Years Later en Camp High Gain staan. Ben je benieuwd naar hoe deze bands klinken, wil je gewoon de meest recente Call It Off track Death or Glory nog een keer luisteren, of wil je gewoon meer weten over deze show, dan kun je dat hier allemaal terugvinden.

Kahlina brengt album uit

Hoe zorg je ervoor dat het jaar beter kan beginnen? Je brengt net voor het nieuwe jaar begint gewoon je debuutalbum uit! Dat is precies wat Nederlandse Sci-Fi/Cyber Rock artiest Kahlina deed. Op 30 december bracht ze spontaan haar eerste schijfje Digital Dreaming uit. Als je een liefhebber bent van conceptalbums, is deze zeker het luisteren waard. Op Digital Dreaming wordt namelijk het verhaal verteld van een Android genaamd Venix. Ben je al benieuwd? Hieronder is het album te beluisteren! Voor meer informatie over Kahlina kun je hier terecht.

Luister Digital Dreaming van Kahlina

Suicide Silence geeft albumdetails en releasedatum

Dat Suicide Silence al sinds begin 2016 actief bezig was met het in elkaar zetten van een nieuw album, betekent niet dat ook hij nog in 2016 met dit album zou komen. Gelukkig is nu bekend wanneer dat wel zal gebeuren! Op 24 februari zal namelijk het negen tracks tellende self titled album uitgebracht worden. De tracklist en album art zijn hieronder te belezen en te bekijken!

Tracklist & album art Suicide Silence

Nieuwe tracks van Ghost Town en Brutality Will Prevail

Er zijn verder geen hele albums uitgekomen de afgelopen week, maar wel een aantal nieuwe losse tracks. Zo heeft Ghost Town de nieuwe track Find Myself uitgebracht. Deze kwam tegelijk met de aankondiging dat keyboardist Evan Pearce terug is bij de band. Deze moest hij eerder verlaten vanwege zijn gezondheid. We kunnen er dus van uitgaan dat het inmiddels weer een stuk beter met hem gaat.

Luister Ghost Town - Find Myself

Ook Brutality Will Prevail kwam met een nieuwe track. Deze gaat onder de naam Forever Restless en kwam tegelijk met de aankondiging voor een nieuw album van de band. Dit album gaat de naam Darker Places krijgen, maar meer details zijn er nog niet over bekend. Waarschijnlijk zal dit wel snel veranderen, want de band heeft beloofd dat hij binnenkort te pre-orderen is. Voor nu kun je hieronder luisteren naar Forever Restless.

Luister Brutality Will Prevail - Forever Restless

Disturbed en Pain brengen live video’s uit

Disturbed staat over iets minder dan twee maanden in Nederland als voorprogramma van Avenged Sevenfold. Weet je nog niet precies wat je van de band moet verwachten? Dan heeft de band op 2 januari precies uitgebracht wat jij nodig hebt: een live video van het nummer Immortalized. Deze video is hieronder te bekijken.

Bekijk Disturbed - Immortalized Live

Ook Pain kwam gisteren met een nieuwe video. Deze was voor de title track van zijn meest recente album, Coming Home. Hoewel het niet een echte live video is, zijn voor het maken van de video wel live beelden gebruikt van de tour die Pain afgelopen herfst door Europa deed. Wij waren hier ook bij en de review hierover kun je hier teruglezen. Wil je gewoon de video bekijken, dan kan dit hieronder.

Bekijk Pain - Coming Home

Sodom naar Into the Grave

Als laatste werd er nog een nieuwe naam bekendgemaakt voor metalfestival Into the Grave in Leeuwarden. Zo zal Sodom zich ook op 11 of 12 augustus in het noorden van Nederland bevinden om hier op te treden. De band voegt zich hier bij de onder andere al eerder aangekondigde Alestorm, Amon Amarth en Arch Enemy. Meer informatie over dit festival is hier te vinden.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten