Concertagenda: Rock am Ring, Complexity Fest, Epica en meer

Er gaat bijna geen week voorbij zonder aankondigingen. Als dat wel zo is, dan hebben we waarschijnlijk grotere problemen dan geen nieuwe concerten, zoals een invasie van aliens. Gelukkig zijn er ook deze week geen UFO’s gespot, dus hebben we weer alle aankondigingen voor je verzameld! Verder lijkt het weer tijd om het nieuwe festivalseizoen te gaan voorbereiden, dus voor de juiste vibe kun je alvast je tent opzetten terwijl je up to date raakt.

Rock am Ring/Rock im Park kondigen eerste namen aan

We beginnen meteen met een flinke lading namen voor Rock am Ring/Rock im Park. Ik laat je nog heel even in spanning, want eerst even een paar huishoudelijke mededelingen: de festivals zullen dit jaar van 1 tot en met 3 juni plaatsvinden. De kaartverkoop is inmiddels begonnen en via deze link kun je tickets halen en meer informatie vinden. Okay, tijd voor de namen!

Alma, A Perfect Circle, Asking Alexandria, Avenged Sevenfold, Bilderbuch, Black Stone Cherry, Body Count feat. Ice-T, Bullet for My Valentine, Bury Tomorrow, Caliban, Callejon, Casper, Enter Shikari, Foo Fighters, Good Charlotte, Gorillaz, Greta Van Fleet, Hollywood Undead, Jimmy Eat World, Kaleo, Kettcar, Marilyn Manson, Meshuggah, Milky Chance, Nothing But Thieves, Parkway Drive, Raf Camora, Rise Against, Stone Sour, Thirty Seconds to Mars, Trailerpark, Ufo361, Walking on Cars en Yung Hurn.

Veel nieuws over Pinkpop

Vorige week kregen we al twee namen voor de volgende editie van Pinkpop. Helaas is de derde headliner deze week nog niet aangekondigd, maar er is al bekend dat deze hoogstwaarschijnlijk in december zal komen. Voordat we het officieel kunnen hebben over de Pinkpop editie van dit jaar, zouden we alle headliners dus moeten hebben. Deze week is ook bekend geworden dat organisator Jan Smeets van plan is om een dance-podium te plaatsen deze editie, dus dance-liefhebbers kunnen volgende zomer ook richting Landgraaf reizen. Helaas zal daar wel meer geld voor moeten worden neergeteld: door een duur programma zullen de ticketprijzen omhoog gaan in 2018. Het is nog niet bekend met hoeveel de prijs omhoog zal gaan, maar er is nog genoeg tijd om dat beetje extra te sparen.

Rotting Christ en Carach Angren naar De Helling

Wat is nou de beste tegenhanger van de geforceerde zoetheid van de decembermaand? Juist, een avond black metal! Als je deze zware tegenhanger nou nodig hebt, reis dan op 28 januari af naar Utrecht. Rotting Christ zal daar De Helling met een bezoekje vereren, samen met Carach Angren. De avond zal worden geopend door Svart Crown. Tickets kosten €21,00 exclusief servicekosten en kun je via deze link halen.

Epica kondigt 1000ste show aan in 013

Het is weer tijd voor een jubileum in de Nederlandse gothic metal! Eerst vierde Delain zijn 10-jarige jubileum in Paradiso, waar laatst een live DVD van is uitgebracht. Op 14 april is het tijd voor Epica, die dan zijn 1000ste show zal spelen! De band zal terugkeren naar de venue waar ook de allereerste show is gespeeld, namelijk de Tilburgse 013. Uiteraard horen er special guests bij zo’n speciale show en degene die tot nu toe zijn aangekondigd, zijn Myrkur en Oceans of Slumber. Tickets kosten €38,40 inclusief servicekosten voor de snelle beslissers. Voor meer informatie kun je hier klikken.

Complexity Fest kondigt meer namen aan

Ook in februari is het tijd voor festivals! Op 23 en 24 februari zal Complexity Fest plaatsvinden in Patronaat en hier zijn nu meer namen voor aangekondigd. Ook Blanck MassVolaOceanoEmployed to ServeAversions CrownPoil en Disentomb zullen aanwezig zijn op het snoeiharde festival. Al overtuigd? Dan kun je via deze link meer informatie vinden en tickets kopen. Als je nog even nodig hebt, dan kan ik er ook weinig aan doen. Hopelijk kan de rest van de line-up je overtuigen!

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie