Nieuwsoverzicht 19 mei 2017

De muziekwereld staat nooit stil en ook de afgelopen paar dagen is er weer aardig wat gebeurd. Daarom is het dus weer tijd voor een nieuwsoverzicht, vandaag met onder andere: Soundgarden, Thy Art is Murder en Rise Against.

Chris Cornell overleden

Waarschijnlijk zul je dit al meegekregen hebben, maar Chris Cornell (Soundgarden, Audioslave) is woensdag op 52-jarige leeftijd overleden. Wij wensen alle vrienden en familie van de overleden muzikant sterkte in deze tijd van treurnis.

Thy Art is Murder keert terug naar Nederland

Eerste Paasdag waren ze nog in Doornroosje te zien (de review vind je hier), maar in oktober kan je de Thy Art is Murder weer in ons land vinden, ditmaal in Patronaat. De band zal op 25 oktober het podium delen met After the Burial, Oceano en Justice for the Damned. Kaartjes gaan maandag 22 mei om 11:00 in de voorverkoop en zullen over de digitale toonbank gaan voor €18,00 exclusief servicekosten. Meer informatie over dit brute feest vind je hier.

Rise Against releaset nummer

In de aanloop naar zijn album Wolves, dat 9 juni zal uitkomen, heeft Rise Against een nieuw nummer uitgebracht. Het nummer draagt de naam House on Fire en heeft ook meteen een simpele video erbij gekregen.

Bekijk Rise Against - House on Fire

Our Last Night releaset single met video

Ook Our Last Night heeft leuk nieuws voor je, de band heeft namelijk een single genaamd Broken Lives uitgebracht, inclusief bijbehorende video.

Bekijk Our Last Night - Broken Lives

Our Hollow, Our Home voorziet Hartsick van video

De heren van Our Hollow, Our Home hebben helaas geen nieuwe muziek voor je, maar dat maakt het gelukkig niet minder leuk. Hartsick is namelijk voorzien van een video, die voornamelijk bestaat uit beelden van liveshows.

Bekijk Our Hollow, Our Home - Hartsick

Memphis May Fire releaset video voor Sever the Ties

Als je van livebeelden houdt, heeft Memphis May Fire ook goed nieuws voor je: Sever the Ties is namelijk ook van een video voorzien die uit livebeelden bestaat!

Bekijk Memphis May Fire - Sever the Ties

Nieuwe Silverstein track met video

Silverstein is al aardig onderweg naar het nieuwe album Dead Reflection (releasedatum 14 juli) en bracht daarom Retrogade uit met een videoclip. Helaas geen livebeelden, maar je kan de band wel het nummer zien spelen, wat natuurlijk bijna net zo goed is!

Bekijk Silverstein - Retrogade

CrazyEightyEight brengt nieuw nummer uit

Nog meer nieuwe muziek, ditmaals van Jarrod Alonge’s nieuwste project, CrazyEightyEight. De “band” (het is een samenwerking tussen Jarrod en Lauren Babic) heeft Tommy’s Planet uitgebracht, inclusief een video. Zoals bijna iedere andere video in deze lijst spelen ze het nummer voor je.

Bekijk CrazyEightyEight - Tommy's Planet

Marilyn Manson nog een keer naar Nederland

Naast de show in TivoliVredenburg die een paar maanden terug werd aangekondigd, zal Marilyn Manson op 28 november het Klokgebouw in Eindhoven betreden! De kaarten voor dit evenement zullen zo’n €49,50 per stuk kosten, inclusief reserveringskosten. Vanaf woensdag 24 mei 09:00 zijn de tickets te bestellen. Meer informatie is hier te vinden.

Sunset Neon releaset debuutsingle

Als je baas meerdere projecten heeft, kan jij dat zelf ook toch? Dat dacht Bret van Blue Stahli, die vandaag als Sunset Neon zijn eerste single Lazer Pink uitgebracht en deze is voor 80’s synthwave liefhebbers zeker het luisteren waard!

Beluister Sunset Neon - Lazer Pink

Kahlina releaset nieuw nummer

Kahlina heeft Echo of Tears uitgebracht, de eerste single van de opvolger van Digital Dreaming! Het nummer is helaas maar anderhalve minuut, maar met een aankondiging van meer muziek erbij is het zeker niet verkeerd!

Beluister Kahlina - Echo of Tears

Russkaja kondigt album aan

Russkaja was vorige maand nog verscheidene keren in ons land te vinden (de review uit Manifesto, Hoorn staat hier) en vandaag kondigde hij een nieuw album aan! Het album draagt de naam Kosmopoliturbo en zal op 4 augustus verschijnen. Meer informatie is hier te vinden (in het Engels).

Pene Corrida releaset video

Als alle coole jongens het doen, mag natuurlijk ook Nederlands eigen Pene Corrida niet uitblijven. De band heeft zijn cover van Captain Jack voorzien van een video, met heerlijke livebeelden van de goede feestjes die hij bouwt. Mocht je willen lezen hoe goed, nadat je de video hebt gezien natuurlijk, dan kan dat hier.

Bekijk Pene Corrida - Captain Jack

Timetable voor Jera on Air online

Het duurt nog meer dan een maand voordat Jera On Air losbarst, maar dat betekent niet dat je niet alvast je route kunt plannen! Daarom heeft het festival alvast de timetable online gezet, zodat je precies kunt gaan plannen wanneer je waar wilt staan en ook wanneer je bier kunt gaan halen. Je kunt de timetable hier vinden!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten