Bastille, Rise Against en meer bij eerste namen Pukkelpop

Pukkelpop is traditioneel één van de laatste festivals die iets van de line-up bekend maken. Gelukkig zit hier ook altijd een voordeel aan: zodra de eerste aankondiging komt, is deze altijd gigantisch! Omdat het natuurlijk moeilijk is om door de bomen het bos te kunnen zien, hebben wij daarom alles alvast op genre ingedeeld voor je, zodat je in één oogopslag kunt zien wat er nou allemaal interessant is voor je.

Hoewel Pukkelpop de afgelopen jaren steeds meer de zachte Indie kant op is gegaan, betekent dat niet dat er niets hards en alternatiefs te vinden is: At the Drive-In, Billy Talent, Black Lips, Car Seat Headrest, Interpol, Moose Blood, Rise Against, Shame, The Pretty Reckless en Ty Segall.

Over indie gesproken, als dat je ding is, dan zijn de volgende artiesten op het affiche misschien meer jouw ding: BadBadNotGood, Band of Horses, Bastille, Bear’s Den, Editors, Elbow, First Aid Kit, George Ezra, Intergalactic Lovers, Julia Jacklin, London Grammar, Mac DeMarco, Mumford & Sons, The Naked and Famous, Newmoon, Oh Wonder, Palace, Perfume Genius, PJ Harvey, Walking on Cars en The xx.

Naast indie is Electronic ook altijd groot geweest op Pukkelpop, daarom staan er uit deze categorie ook dit jaar weer een aantal interessante namen tussen: Amelie Lens, Bakermat, Beautiful Swimmers, Ben Klock, Ben UFO, Bjarki, Boys Noize (live), Cashmere CatDan Shake, Dave Clarke, Fakear, Flume, Fritz Kalkbrenner, Gerd Janson b2b Prins Thomas, Joy Orbison, Kollektiv Turmstrasse, Len Faki, Macky GeeMarshmello, Mefjus feat. Maksim MC, Mind Against, Moderat, Mount Kimbie, Mr Oizo, Oliver Heldens, Paul Kalkbrenner, Petit Biscuit, Robert Hood, Rødhåd, Sigala, Sigma (live), Tornado Wallace, Tove Lo en What So Not.

Hip hop/Rap heeft op weinig algemene festivals al een echt thuis gevonden, maar Pukkelpop weet het je toch voor te schotelen met de volgende artiesten: Chance the Rapper, Cypress Hill, Death Grips, Denzel Curry, Migos, Sevn Alias, STIKSTOF, Vince Staples en Watsky.

Pop en RnB zijn onlosmakend met elkaar verbonden. Daarom heeft Pukkelpop hier ook wat artiesten van uitgenodigd: ABRA en Clean Bandit. Misschien iets minder mainstream, maar ook wel lekker, zijn de volgende einzelgangers in hun genres: Dub FX (reggae), The Flaming Lips (psychedelic) en Parov Stelar (Electroswing). Voor meer informatie over het festival klik je hier.

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten